Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 29. september 2024Meniny má Michal a Michaela
< sekcia Šport

GENERÁLKA NA SLOVAN: Manchester City remizoval na ihrisku Newcastlu

Na snímke gólová radosť hráčov ŠK Slovan Bratislava, zľava Guram Kašia, strelec gólu Kevin Wimmer, Marko Tolič a Tigran Barseghjan počas zápasu 1. kola ligovej fázy Ligy majstrov Celtic Glasgow - ŠK Slovan Bratislava v stredu 18. septembra 2024 v Glasgowe. Foto: TASR

Slovenský brankár Martin Dúbravka sedel na domácej lavičke, chytal opäť Nick Pope.

Londýn 28. septembra (TASR) - Futbalisti Manchestru City remizovali v sobotňajšom dueli 6. kola Premier League na ihrisku Newcastlu United 1:1. Duel bol pre úradujúceho anglického majstra generálkou na utorkový zápas Ligy majstrov, v ktorom sa predstaví na pôde Slovana Bratislava. Slovenský brankár Martin Dúbravka sedel na domácej lavičke, chytal opäť Nick Pope. Udalosťou kola bolo galapredstavenia Colea Palmera. Dvadsaťdvaročný stredopoliar ako prvý hráč v histórii súťaže strelil štyri góly v priebehu prvého polčasu a zariadil triumf FC Chelsea nad Brightonom 4:2.

"Citizens" nastúpili už bez španielskeho stredopoliara Rodriho, ktorý pre zranenie predného skríženého väzu v tejto sezóne dohral. Hostia sa ujali vedenia v 35. minúte. Jack Grealish našiel v šestnástke nabiehajúceho Joška Gvardiola, ktorý oklamal Dana Burna a pravačkou k žrdi otvoril skóre. Domácim sa podarilo vyrovnať po zmene strán. Anthonyho Gordona zastavil nedovolene Ederson a samotný faulovaný hráč premenil nariadený pokutový kop, keď poslal brankára do opačnej strany. Hostia v závere zavreli súpera pred jeho šestnástkou a v tretej minúte nadstaveného času mohli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale Pope predviedol skvelý zákrok proti Bernardovi Silvovi.

Zverenci Pepa Guardiolu tak po sérii štyroch víťazstiev uhrali v lige druhú remízou za sebou. So 14 bodmi zostali na čele neúplnej tabuľky, ale už len o skóre pred Arsenalom. Vicemajster premárnil proti Leicestru dvojgólový náskok, keď sa o vyrovnanie postaral James Justin, ale napokon "skolil" súpera dvoma zásahmi v nadstavení. Na 3:2 upravil svojím druhým gólom v zápase Leandro Trossard a poistku pridal Kai Havertz.

Za vedúcim duom zaostávala o bod Chelsea. Jej triumf nad Brightonom režíroval Palmer, ktorý v priebehu 20 minút - od 21. do 41. minúty - skóroval dokopy štyrikrát. Dvakrát skóroval z hry, druhý gól dal z penalty a tretí zo štandardky. Anglickému reprezentantovi stačilo na hetrik len desať minút. Po prestávke rozvlnil sieť ešte aj domáci obranca Marc Cucurella, ale jeho gól nakoniec neplatil pre ofsajd.

Everton dosiahol prvé víťazstvo v sezóne, keď otočil duel s Crystal Palace a triumfoval aj vďaka dvom presným zásahom Dwighta McNeila 2:1. Fulham uspel na ihrisku Nottinghamu 1:0 zásluhou gólu Raula Jimeneza z pokutového kopu.

Premier League - 6. kolo:

Newcastle United - Manchester City 1:1 (0:1)

Góly: 58. Gordon (z 11 m) - 35. Gvardiol

zostava City: Ederson - Walker, Dias, Akanji, Gvardiol - Kovačič, Lewis (81. Savinho) - B. Silva, Gündogan (66. Foden), Grealish (81. Doku) - Haaland

/M. Dúbravka (Newcastle) sedel na lavičke náhradníkov/


FC Arsenal - Leicester City 4:2 (2:0)

Góly: 45.+1 a 90.+4 Trossard, 20. Martinelli, 90.+9 Havertz - 47. a 63. Justin


FC Brentford - West Ham United 1:1 (1:0)

Gól: 1. Mbeumo - 54. Souček


FC Chelsea - Brighton & Hove Albion 4:2 (4:2)

Góly: 21., 28., 31. a 41. Palmer (druhý z 11 m) – 7. Rutter, 34. Baleba


FC Everton - Crystal Palace 2:1 (0:1)

Góly: 47. a 54. McNeil - 10. Guehi


Nottingham Forest - FC Fulham 0:1 (0:0)

Gól: 51. Jimenez (z 11 m)


Wolverhampton Wanderers - FC Liverpool 1:2 (0:1)

Góly: 57. Ait-Nouri - 45.+2 Konate, 61. Salah (z 11 m)