Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 26. jún 2024Meniny má Adriána
< sekcia Šport

Golden Knights ešte v play off nenašli na ľade súpera premožiteľa

Hokejista Zach Whitecloud (2) z Vegas Golden Knights a Warren Foegele (37) z Edmontonu Oilers v treťom zápase 2. kolo play off zámorskej NHL Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 8. mája 2023 v Edmontone. Foto: TASR - AP

V semifinále Západnej konferencie vedú v sérii 2:1 a predĺžiť víťaznú sériu u súperov môžu v noci na štvrtok opäť v Edmontone.

New York 9. mája (TASR) - Hokejisti Vegas Golden Knights víťazstvom 5:1 na ľade Edmontonu potvrdili parádnu bilanciu na klziskách súperov v zámorskej NHL. Prezentovali sa ňou už v základnej časti a v prebiehajúcej vyraďovačke vyhrali vonku všetky tri doterajšie duely. V semifinále Západnej konferencie vedú v sérii 2:1 a predĺžiť víťaznú sériu u súperov môžu v noci na štvrtok opäť v Edmontone.

V základnej časti boli Golden Knights s bilanciou 26 víťazstiev, 15 prehier a 60 bodov najlepší tím Západnej konferencie na klziskách súperov. V celej súťaži bol od nich lepší len suverén dlhodobej časti Boston (31 víťazstiev, 64 bodov), pričom rovnaký počet bodov ako Vegas nazbieralo aj New Jersey. "Zlatí rytieri" ukázali aj v prvom kole play off, že hra u súperov im nerobí problém. Sériu proti Winnipegu začali domácou prehrou 1:5, potom však zvíťazili v štyroch zápasoch za sebou vrátane dvoch u súpera (5:4 pp, 4:2). V Edmontone pridali ďalší triumf a sú bližšie k postupu do konferenčného finále.

U súpera zatiaľ naposledy prehrali v riadnom hracom čase 8. marca, keď v stretnutí základnej časti podľahli Floride 1:2. Odvtedy vonku zvíťazili v 12 zápasoch a v ďalších troch prehrali až po predĺžení, resp. samostatných nájazdoch. "Máme skúsených hráčov, takže hluk domácich fanúšikov nás neovplyvňuje. Ako tréner hostí nemáte možnosť poslednej zmeny formácie, preto je pre náš úspech na klziskách súperov dôležité aj to, že máme štyri vyrovnané útoky," povedal tréner Bruce Cassidy.