Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Šport

Slovenky podľahli v prvom zápase Karpatského pohára Brazílii 30:34

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Karpatský pohár hrá okrem Slovenska, Brazílie, Severného Macedónska a Turecka aj domáce Rumunsko a Švajčiarsko.

Kluž 25. októbra (TASR) - Slovenské hádzanárky vstúpili do Karpatského pohára v rumunskom meste Kluž prehrou. V piatkovom úvodnom stretnutí turnaja podľahli favorizovanej Brazílii 30:34. Družstvo trénera Jorgeho Dueňasa čaká v sobotu o 13.30 h duel s hráčkami Severného Macedónska, turnaj uzavrie v nedeľu súbojom s Tureckom (13.30 h).

Karpatský pohár hrá okrem Slovenska, Brazílie, Severného Macedónska a Turecka aj domáce Rumunsko a Švajčiarsko.



Karpatský pohár (Kluž/Rum.)

Brazília - Slovensko 34:30 (18:14)


hlasy po zápase /zdroj: slovakhandball.sk/:

Jorge Dueňas, tréner SR: "Očakával som, že družstvo dnes zahrá najlepšie, ako vie. Hrali sme na vysokom leveli. S väčšinou zápasu som veľmi spokojný. Škoda záveru, kde sme mali ešte vylúčenie, pretože sme mali na dosah lepšie konečné skóre. Rozhodli malé detaily."

Adriana Holejová, hráčka SR: "Môžeme to hodnotiť pozitívne. Určite som čakala od Brazílčaniek lepší výkon. Myslím si, že dnes sme mali na to vyhrať zápas. Urobili sme však veľa chýb v obrane a v závere aj v útoku."

Barbora Jakubíková, brankárka SR: "Nečakali sme, že prehráme len o 4 góly. Tréneri nás upozorňovali, že sú veľmi rýchle a že to bude ťažké, ale od začiatku to bolo vyrovnané. Som rada, že sme to takto uhrali a že pre majstrovstvami Európy máme prípravné zápasy, pretože čím viac budeme spolu hrať, tým menej technických chýb budeme robiť a tým pádom to bude lepšie."

ďalšie výsledky:

Rumunsko - Severné Macedónsko 36:25 (16:12)

Švajčiarsko - Turecko 37:26 (16:14)