Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Šport

Hádzanárky Slovenska zvíťazili nad Sev. Macedónskom

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V nedeľu ich čaká Turecko (13.30 h).

Kluž 26. októbra (TASR) - Slovenské hádzanárky si vo svojom druhom vystúpení na turnaji o Karpatský pohár v rumunskom meste Kluž pripísali víťazstvo. V sobotu zdolali hráčky Severného Macedónska 29:27. Zverenky trénera Jorgeho Dueňasa tak majú po prehre s Brazíliou na podujatí bilanciu 1:1. V nedeľu ich čaká Turecko (13.30 h).

Karpatský pohár (Kluž/Rum.)

Severné Macedónsko - Slovensko 27:29 (17:15)

Najviac gólov: Ristovská 7/1, Gakidovová 4, Kolarovská, Kiprijanovská, Madjovská a Sazdovská po 3 - Lanczová 10/4, Ratvajská, Bujnochová, Rajnohová a Bíziková po 3. Rozhodovali: Merisiová a Pepeová (obe Tal.), 7 m hody: 2/1 - 5/4, vylúčenia: 4:4, 100 divákov


hlasy po zápase /zdroj: slovakhandball.sk/:

Peter Pčola, asistent hlavného trénera SR: "Dôležité je, že sme nadviazali na včerajší výkon. Prvý polčas sme hrali veľmi dobre v útoku, ale obrana nebola až taká agresívna a robili sme veľa chýb v prechode do protiútoku. Cez polčas sme si povedali, že keď budeme dávať góly na postavenú obranu, môžeme spomaliť. Keďže súperky hrali vysunutú obranu, dokázali sme sa viac presadiť, bolo to o individuálnych kvalitách."

Barbora Lanczová, najlepšia strelkyňa SR: "Určite bolo dôležité, že aj včera sme zahrali dobre proti Brazílii a dnes išla tá krivka hore. To je pre nás podstatné, že nepadáme, ale dokážeme si udržať náš level a ísť ešte vyššie. Nevadilo nám, že polčas sme prehrali o dva góly, pretože druhý sme vyhrali o štyri. Zaujímal nás výsledok a nie priebežný stav po 30 minútach."

ďalšie výsledky:

Rumunsko - Švajčiarsko 27:36 (16:16)

Brazília - Turecko 33:28 (16:14)