Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Šport

Haraslínovi nechýbalo veľa ku gólu: Blížim sa tam

Na snímke slovenský futbalový reprezentant Lukáš Haraslín počas oficiálneho tréningu slovenskej futbalovej reprezentácie na ME vo futbale v nemeckom meste Mainz v utorok 25. júna 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Tím podľa neho chytil nový, sebavedomejší prístup od príchodu trénera Francesca Calzonu. Ten je na lavičke už takmer dva roky.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Frankfurt 26. júna (TASR) - Futbalista Lukáš Haraslín bol v stredu viackrát blízko k druhému gólu v podaní Slovenského tímu. Ten remizoval na ME v Nemecku v záverečnom zápase E-skupiny proti Rumunom 1:1. Jediný presný zásah "sokolov" zariadil v 24. minúte Ondrej Duda.

Haraslín mal tri vážnejšie pokusy na bránu, najnebezpečnejší bol záverečný za dažďa v druhom polčase. Jeho obaľovačka z mierneho uhla išla do vzdialenejšieho horného rohu, no bránu Florina Nitu nakoniec minula. "Vedel som, že ak trafím bránu, môže to v nej skončiť. Ihrisko však bolo suché a prvý pokus nechytil rotáciu. Ďalší mi chytil brankár a moja klasika mi nevyšla. Už sa ale zase blížim k tomu, aby to tam padlo," povedal Haraslín v mixzóne. V kvalifikácii bol s troma gólmi najlepší strelec Slovenska a dva presné zásahy vsietil v postupovom zápase proti Islandu (4:2).

Tím podľa neho chytil nový, sebavedomejší prístup od príchodu trénera Francesca Calzonu. Ten je na lavičke už takmer dva roky. "Menilo sa to už po príchode trénera. Zmenil systém a našu mentalitu, aby sme si viacej verili. Zo začiatku to bolo samozrejme náročné, ale vidíme, že sme mužstvo, ktoré dokáže hrať stále to isté v ofenzíve aj defenzíve," povedal Haraslín. Jeho tím vsietil premiérovo na veľkom turnaji gól v každom zápase skupinovej fázy. "Tréner priniesol novú vášeň a to, aby sme si viac verili a nehrali len ten futbal z minulosti. Stále sme bránili na našej polovici. Chcel, aby sme hrali dobre aj s loptou a nielen bez nej, aby sme napádali už na súperovej polovici. Bolo to náročné a chvíľu trvalo, kým sa to všetci naučili. Stretávame sa málo a tak to bol náročnejšie," opísal proces 28-ročný útočník.

V osemfinále čakajú jeho tím Španielsko alebo Anglicko. Oba potenciálne zápasy sú na programe v nedeľu v Kolíne alebo v Gelsenkirchene. "Od osemfinále je to jedno, buď všetko vyhráme, alebo niečo prehráme. Hrať však proti takýmto mužstvám je sen každého hráča. Porovnáme sa s tými najlepšími na svete. Navyše sme v Nemecku, sú tu krásne štadióny a najradšej by sme hrali na každom. Dúfam, že prídu naše rodiny a podporia nás," dodal Haraslín pre TASR.