Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Šport

Harley podpísal s Dallasom dvojročnú zmluvu na 8 miliónov dolárov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Harley bol spomedzi obrancov Dallasu najlepší strelec a druhý v počte asistencií aj bodov. Jeho 28 plusových bodov v základnej časti bol najlepší výkon z tímu.

Dallas 18. septembra (TASR) - Kanadský hokejový obranca Thomas Harley podpísal s klubom NHL Dallas Stars novú dvojročnú zmluvu, ktorá mu vynesie celkovo 8 miliónov dolárov. Do platnosti vstúpi už v nastávajúcom ročníku 2024/2025, po jej vypršaní sa stane obmedzeným voľným hráčom (RFA).

Štatút RFA mal aj po sezóne 2023/2024, keď sa mu skončil trojročný kontrakt s priemerným ročným platom vyše 863-tisíc dolárov. Uplynulý ročník bol pre 23-ročného Harleyho prelomový, keď v základnej časti odohral 79 zápasov so ziskom 47 kanadských bodov za 15 gólov a 32 asistencií. V 19 zápasoch play off nazbieral 4 body za asistencie. Svojmu tímu pomohol k postupu do finále Západnej konferencie, v ktorom Stars podľahli Edmontonu.

Harley bol spomedzi obrancov Dallasu najlepší strelec a druhý v počte asistencií aj bodov. Jeho 28 plusových bodov v základnej časti bol najlepší výkon z tímu. "Thomas je jeden z najlepších mladých obrancov ligy. Jeho výkon v minulej sezóne bol dôkaz, ako pracoval na ľade aj mimo neho, aby sa stal lepším hráčom. Tešíme sa na jeho ďalší rast," povedal generálny manažér Dallasu Jim Nill.