Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Šport

Hirscherovi schválili voľnú kartu a môže štartovať v Söldene

Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher. Foto: TASR/AP

Tridsaťpäťročný zjazdár, ktorý ukončil kariéru v roku 2019, sa vráti do súťažného kolotoča vo farbách Holandska, teda krajiny, kde sa narodila jeho mama.

Oberhofen 28. septembra (TASR) - Dvojnásobný olympijský šampión v alpskom lyžovaní Marcel Hirscher môže štartovať na úvodnom podujatí SP v rakúskom Söldene. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) schválila jeho žiadosť o voľnú kartu.

"V rámci piatkového zasadnutia FIS sa potvrdilo, že žiadosť holandského zväzu o voľnú kartu pre Marcela Hirschera, ktorú podal toto leto, je platná a v súlade s pravidlami. To znamená, že Hirscher môže štartovať v prvých pretekoch v Söldene," citovala z vyhlásenia federácie agentúra APA.

Tridsaťpäťročný zjazdár, ktorý ukončil kariéru v roku 2019, sa vráti do súťažného kolotoča vo farbách Holandska, teda krajiny, kde sa narodila jeho mama. Päťnásobný majster sveta a držiteľ rekordných ôsmich veľkých glóbusov v minulosti reprezentoval Rakúsko. Zatiaľ však nie je isté, či sa môže zúčastniť aj na ďalších pretekoch novej sezóny.