Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 30. september 2024Meniny má Jarolím
< sekcia Šport

Hocková s cieľom obhájiť titul v skeete: Bude to náročné

Na snímke slovenská strelkyňa Vanesa Hocková počas finále skeetu na XXXIII. letných olympijských hrách v Paríži v nedeľu 4. augusta 2024. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenské reprezentantky navyše obhajujú zlato aj v tímovej súťaži skeetu. "Forma je myslím si celkom fajn a snažím sa tam ísť bez očakávaní.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 24. septembra (TASR) - V peruánskej Lime sa od 26. septembra do 7. októbra uskutočnia juniorské majstrovstvá sveta v športovej streľbe. Slovensko bude na svetovom šampionáte reprezentovať 13 strelcov, pričom Miroslava Hocková bude na juhoamerickom kontinente obhajovať zlato v skeete, ktoré získala vlani v kórejskom Čangwone.

"Nie je to úplne ľahká záležitosť. Už som si to vyskúšala na majstrovstvách Európy obhájiť titul a je to naozaj veľmi náročné. Povedala by som, že to je ešte náročnejšie ako získať samotný titul. Budem sa však snažiť spraviť všetko pre to, aby to dopadlo dobre," povedala Hocková pred odletom do Peru.

Slovenské reprezentantky navyše obhajujú zlato aj v tímovej súťaži skeetu. "Forma je myslím si celkom fajn a snažím sa tam ísť bez očakávaní. Budem sa snažiť riešiť všetky tie pocity a myšlienky až tam," povedala Adriána Zajíčková. Priznala, že na strelnicu v exotickej juhoamerickej destinácií sa teší: "V podstate som ju videla iba niekde na sociálnych sieťach, keď tam boli nejaké preteky a je to pekná strelnica."

Alica Poljovková sa v Lime predstaví v troch disciplínach. Vzduchová pušku na 10m, malokalibrová puška 3x20 na 50m a malokalibrová puška v ľahu 60 na 50m "Je to už iba o sebavedomí, pretože už je všetko naladené a už stačí počkať len na ten správny moment. Treba byť pri zemi a ja som skôr taký flegmatik, takže mne ide skôr o moju osobnú pohodu. Samozrejme, chcem zastrieľať minimálne môj priemer," skonštatovala v tlačovej správe Slovenského streleckého zväzu.

Na juniorský svetový šampionát sa teší aj Kamila Novotná, ktorá bude štartovať v disciplínach vzduchová puška na 10m, malokalibrová puška 3x20 na 50m, malokalibrová puška v ľahu 60 na 50m. Spoločne s Adrianom Pavlíkom zabojujú aj v mixe vzduchovej pušky na 10m. "Ja odchádzam vždy s dobrým pocitom a vždy sa teším na každú súťaž. Každý deň je iný a nie každý deň je nedeľa. Zároveň verím, že ten môj bude práve tá nedeľa," dodala Novotná.