Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Šport

Hodgkinsonová pre zranenie vynechá zvyšok sezóny

Britka Keely Hodgkinsonová získala zlatú medailu v behu na 800 m na olympijských hrách v Paríži v pondelok 5. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Po OH v Paríži sa chcela zamerať na prekonanie svetového rekordu 1:53:28 min, ktorý platí od roku 1983.

Londýn 22. augusta (TASR) - Britská atlétka Keely Hodgkinsonová vynechá pre zranenie zvyšok prebiehajúcej sezóny. Rozsah zranenia ani dĺžka rekonvalescencie nie sú zatiaľ známe. Dvadsaťdvaročná strednotratiarka získala na nedávnych olympijských hrách v Paríži zlatú medailu v behu na 800 m.

Hodgkinsonová mala pôvodne štartovať na septembrových mítingoch Diamantovej ligy. "Vo zvyšnom priebehu sezóny sa už nezúčastním na žiadnych pretekoch. Bohužiaľ, privodila som si malé zranenie, ale túto sezónu som aj tak dosiahla všetko, čo som chcela. Ďakujem všetkým za prejavenú lásku a podporu. Uvidíme sa budúci rok," napísala na sociálnej sieti.

Úradujúca olympijská víťazka zvíťazila v tomto roku vo všetkých deviatich pretekoch na 800 m, v ktorých štartovala. Po OH v Paríži sa chcela zamerať na prekonanie svetového rekordu 1:53:28 min, ktorý platí od roku 1983. Správu priniesla agentúra DPA.