Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Šport

Banská Bystrica zdolala Slovan 6:4

Na snímke zľava Peter Bjalončík (Slovan) a Boris Žabka (Banská Bystrica) bojujú o puk počas zápasu 14. kola Tipos extraligy MONACObet Banská Bystrica - HC Slovan Bratislava v Banskej Bystrici 25. októbra 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Víťazný gól strelil v 58. minúte v presilovke Scarlett a poistku do prázdnej bránky pridal sekundu pred koncom Adams. Slovan prehral druhý duel za sebou.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Banská Bystrica 25. októbra (TASR) - Hokejisti HC MONACObet Banská Bystrica zvíťazili v 14. kole Tipos extraligy nad Slovanom Bratislava 6:4, hoci v tretej tretine prehrávali 1:4. Štyrmi gólmi sa blysol domáci Wedman.

V tíme spod Urpína je rozsiahla maródka, pre otras mozgu nenastúpil útočník Šoltés, na poslednú chvíľu sa však zrealizovala výmena medzi Zvolenom, keď k Bystričanom zamieril útočník Kukuča a odišiel obranca D. Stránsky. Hostia boli v prvej tretine aktívnejší a ujali sa vedenia pohotovou strelou z uhla v podaní Pecarara. V druhej tretine pretavili prevahu v presilovke po tvrdej strele Bakoša spoza kruhu. Následne domáci prepli na vyššie obrátky a v tretej tretine vyrovnali štyrmi gólmi Wedmana z 1:4 na 4:4. Víťazný gól strelil v 58. minúte v presilovke Scarlett a poistku do prázdnej bránky pridal sekundu pred koncom Adams. Slovan prehral druhý duel za sebou.



Tipos extraliga - 14. kolo:

HC MONACObet Banská Bystrica - HC Slovan Bratislava 6:4 (0:1, 0:1, 6:2)

Góly: 41. Wedman (R. Faith, Adams), 49. Wedman (Adams, Chicoine), 50. Wedman (Adams, Scarlett), 52. Wedman (R. Faith), 58. Scarlett (Adams, Chicoine), 60. Adams – 11. Pecararo (Ortega, Hoelscher), 30. Bakoš (Golian, Pánik), 44. Pánik (Bakoš), 48. Hoelscher (Pánik, Golian). Rozhodovali: T. Orolin, Kocúr – Hajnik, Ordzovenský, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 2372 divákov.

Banská Bystrica: Hrachovina – Scarlett, Chicoine, Michalčin, Česánek, L. Kozák, Žabka – Výhonský, Boucher, Voyer – Adams, Wedman, R. Faith – Kukuča, Petriska, Tomka – Valigura, Čunderlík, Matoušek

Slovan: Šutov – Bačik, Brincko, Kubka, Golian, Královič, Sersen, Maier – Pecararo, Hoelscher, Ortega – Bakoš, Egle, Pánik – Takáč, Bjalončík, Minárik – Dudáš, Kukumberg, Lukošik


hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Bol to pre fanúšikov výborný zápas so šťastným koncom pre nás. Dve tretiny nám nešli absolútne nohy, Slovan bol lepší, rýchlejší, mal viac z hry. My sme sa nedostávali do šancí. Podstatné bolo, že v tretej tretine sme za stavu 1:4 dali dve rýchle góly a to nás nakoplo. Do varu sa dostali diváci a na vlne pozitívnej emócie sme to uhrali. Súper začal byť nervózny a my sme si pomohli aj presilovkami. Wedmanova lajna bola vynikajúco, tá pre nás zápas vyhrala. Do ďalších duelov však budeme potrebovať dvadsať hráčov, nie šiestich, siedmich. Hostia boli väčšinu zápasu lepší, my nemáme jednoduché obdobie, takže za tieto tri body sme veľmi vďační. Bolo to aj o charaktere, že chalani nič nevypustili ani za trojgólového manka. V tom je hokej krásny, že sa dá zmazať a tešiť sa napokon z víťazstva."

Peter Oremus, tréner Slovana: "My sme takmer 50 minút hrali to, čo sme chceli hrať. Potom sme dostali riadnu príučku, lebo predbránkový priestor sme nemali absolútne pokrytý a odtiaľ nám popadali góly. Bystrica odtiaľ skórovala a zápas tak posledných desať minút zvládla. Takéto veci asi človek musí zažiť, ale stávať sa nemôžu. Nemali sme pokrytý predbránkový priestor, to boli hrozné veci, čo sa tam udialo. Následne už naša hra nebola taká, ako sme si predstavovali. Hrali sme uplynulých sedem zápasov z ôsmich vonku a s bodovým ziskom nevládne spokojnosť. Mančaft musíme ešte konsolidovať, dostať ho do nejakej fazóny a na to treba čas. Čo sa týka kádra, musím si nejaké veci rozobrať s vedením klubu."