Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 30. jún 2024Meniny má Melánia
< sekcia Šport

Košice angažovali skúseného obrancu Parletta

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rodáka z kanadského Ontaria teraz čaká prvá sezóna na Slovensku.

Košice 27. júna (TASR) - Defenzívu hokejového klubu HC Košice vystuží v novej sezóne Blake Parlett. Tridsaťpäťročný obranca, ktorý má kanadské aj chorvátske občianstvo, sa dohodol s extraligistom na ročnej zmluve. Informovala o tom oficiálna webstránka "oceliarov".

"Blake je dobre stavaný hráč, ktorý exceluje v defenzíve. Má dobrý pohyb s pukom a je veľmi ťažké proti nemu hrať. Je veľmi súťaživý typ, ktorý spraví všetko pre víťazstvo. Jeho ďalšou silnou vlastnosťou je, že v kabíne vie byť lídrom," uviedol na adresu čerstvej akvízicie Dan Ceman, tréner HC Košice.

Parlett odohral v minulosti päť sezón v nižšej zámorskej súťaži AHL, v KHL nastupoval za Medveščák Záhreb a Červenú hviezdu Kchun-lun, pôsobil aj v Tappare Tampere, v nemeckej DEL obliekal dresy Eisbären Berlín, EHC Mníchov a Norimberg Ice Tigers. S Tapparou získal v sezóne 2016/2017 majstrovský titul vo Fínsku. Naposledy pôsobil v talianskom Bolzane, s ktorým okúsil nadnárodnú ICE Hockey League. V 48 zápasoch základnej časti si pripísal dva góly a 11 asistencií, v 12 dueloch play off nazbieral tri body za asistencie.

Rodáka z kanadského Ontaria teraz čaká prvá sezóna na Slovensku. "Nemôžem sa dočkať príchodu do Košíc a začiatku sezóny. Teším sa, ako pomôžem mužstvu vyhrať čo najviac zápasov. Chcem, aby sme boli najlepšie mužstvo na Slovensku," povedal Parlett pre klubový web.