Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Šport

Poprad angažoval obrancu Romančíka, Koval: Teším sa z tejto dohody

Na snímke zľava Ladislav Romančík (Košice) a Mike Huntebrinker (Zvolen) v treťom finálovom zápase play off Tipos extraligy v hokeji HKM Zvolen - HC Košice vo Zvolene 20. apríla 2023. Foto: TASR - Ján Krošlák

Skalický odchovanec hral v slovenskej najvyššej súťaží aj za Trenčín, Košice a naposledy za Slovan.

Poprad 16. októbra (TASR) - Slovenský hokejový klub HK Poprad sa dohodol na dvojročnom kontrakte s Ladislavom Romančíkom. Dvadsaťosemročný obranca prichádza zo Slovana Bratislava za práva na útočníka Patrika Sokoliho, ktorý momentálne pôsobí na základe striedavého štartu v HC 19 Humenné. "Belasí" zároveň ukončili spoluprácu s kanadským útočníkom Wadeom Murphym.

"V Slovane som nehrával a bol som v ťažkej situácii. Riešilo sa to však, bol záujem z viacerých klubov, ale mňa presvedčil prístup a komunikácia so športovým riaditeľom Júliusom Kovalom. Som rád, že sa môj príchod podarilo zrealizovať a verím, že tímu pomôžem," uviedol Romančík pre oficiálnu stránku klubu.

Skalický odchovanec hral v slovenskej najvyššej súťaží aj za Trenčín, Košice a naposledy za Slovan. Do Bratislavy prišiel pred začiatkom minulej sezóny, no v tejto sa nedostal viackrát do zostavy tímu, odohral len jeden duel. Romančík pôsobil aj v českej najvyššej súťaži v dresoch Litvínova a Kladna. Jeden rok strávil aj v ICEHL v tíme Bratislava Capitals. "Som rád, že došlo k podpisu zmluvy, nakoľko na trhu nie sú kvalitní slovenskí obrancovia. Teším sa z tejto dohody, Ladislava vítam v Poprade a prajem mu v našom drese všetko dobré," povedal športový riaditeľ klubu Július Koval.

Murphy odohral za Slovan desať stretnutí, v ktorých strelil šesť gólov a pridal dve asistencie. Najvýraznejšie sa zaskvel v dueli s Trenčínom, v ktorom zaknihoval hetrik.