Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Šport

Hokejbalová U-18 neuspela v súboji o bronz, s Českom prehrala 4:6

Bývalý slovenský hokejista Jozef Stümpel počas exhibičného zápasu na majstrovstvách sveta v hokejbale juniorov 6. júla 2024 v Žiline. Foto: TASR - Michal Runák

Pred rokom na šampionáte v Liberci získali striebro, keď vo finále prehrali tiež s Českom 2:3.

Žilina 7. júla (TASR) - Slovenskí hokejbaloví reprezentanti do 16 rokov získali na domácom svetovom šampionáte v Žiline strieborné medaily. V nedeľnom finálovom súboji podľahli Kanade 5:6 po predĺžení, bola to ich jediná prehra na turnaji.

Výber do 18 rokov neuspel v zápase o bronz, v súboji proti Česku prehral 4:6. Pred rokom na šampionáte v Liberci získala osemnástka striebro, keď vo finále prehrala tiež s Českom 2:3.



MS v hokejbale juniorov:

U16 o zlato:

SLOVENSKO - Kanada 5:6 po predĺžení (1:2, 3:2, 1:1 - 0:1)

Góly: 10. Krajňák, 20. Al. Alföldy, 25. Karoľ, 29. Cabúk, 33. Šromovský (z trestného strieľania) - 14. a 28. Kirkpatrick, 2. a 42. Flynn, 21. Stewart, 52. Dimitrov


hlas po zápase:

Róbert Alföldy, tréner SR: "Čo povedať... Išli sme si od začiatku turnaja za svojím snom, predvádzali sme výborný hokejbal, no pribrzdili nás v rozlete vylúčenia. Tie nás stáli obrovské množstvo síl, ktoré nám chýbali v závere zápasu. Musím však vyjadriť absolutórium môjmu tímu, zložiť pred chlapcami povestný klobúk, pretože od prvej chvíle tu predvádzali skvelú hru svetovej kvality. Myslím si, že dnes neprehral horší tím, vyhral šťastnejší."


U18 o bronz:

SLOVENSKO - Česko 4:6 (0:2, 2:1, 2:3)

Góly: 17. a 36. Lašš, 24. a 37. Piško - 13. a 30. Rod, 6. Šťástka, 33. Kachlík, 38. Jedelský, 45. Kumpan




Ľubomír Liška, tréner SR: "Bol to naozaj výborný dramatický zápas, šliapalo sa z jednej strany na druhú, padlo veľa gólov. Nás mrzí, že v posledných chvíľach nám rozhodca vylúčil hráča takpovediac za blbosť, mal to urobiť obojstranne, čo neurobil, a to ovplyvnilo koniec zápasu. Vynaložili sme veľa energie na to, aby sme vyrovnali, aj sa nám to podarilo, no chýbalo máličko, doslova milimetre a tešili by sme sa my. Chcem naozaj poďakovať celému tímu, som pyšný na hráčov, ktorí si odmakali celý šampionát a naozaj niekedy je to o šťastí. Čo sa týka priebehu celých majstrovstiev, tak z našej strany sme spravili maximum, výbornú prácu odviedol realizačný tím a aj zvyšok tímu, mali sme vytvorené výborné podmienky, je to škoda, že nebol šampionát o deň dlhší, že sa nehralo semifinále, ako sa hralo pred rokom v Liberci."