Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 30. september 2024Meniny má Jarolím
< sekcia Šport

Hokejisti DOXXbet Vlci Žilina zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Žilinčania presvedčivým triumfom nadviazali na piatkové víťazstvo nad Košicami (2:1 pp) a po piatich zápasoch majú na konte tri výhry a osem bodov.

Žilina 29. septembra (TASR) - Hokejisti DOXXbet Vlci Žilina zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola Tipos extraligy nad HC Slovan Bratislava 6:1. Na jednoznačnom triumfe nováčika súťaže sa tromi gólmi podieľal kanadský útočník Nick Jones, ktorý dosiahol prvý hetrik v slovenskej extralige.

Žilinčania presvedčivým triumfom nadviazali na piatkové víťazstvo nad Košicami (2:1 pp) a po piatich zápasoch majú na konte tri výhry a osem bodov. Podobnú bilanciu má aj Slovan, ktorý má deväť bodov. Domáci spravili dôležitý krok k trom bodom už v prvej tretine, v ktorej skórovali v oslabení, v dvoch presilovkách a viedli po nej 4:0. Brankár hostí Denis Godla prvýkrát v sezóne striedal, keď za stavu 0:3 prepustil miesto Andrejovi Šutovovi.

hlasy po zápase:

Milan Bartovič, tréner Vlci Žilina: "Rozhodla prvá tretina, ktorú sme vyhrali 4:0. Využili sme hneď prvú presilovku, vzápätí druhú a to nás povzbudilo. Upozorňovali sme v prvej prestávke chalanov, že Slovan má kvalitný tím a určite nie je koniec. Dobré bolo, že sme premenili aj presilovku 5 na 3. Potom sme začali vymýšľať, takže sme hráčom museli prízvukovať, že nesmú poľaviť. Výborný výkon Connora v bránke, veľká pochvala pre celý tím."

Nick Jones, útočník a autor premiérového žilinského hetriku v sezóne: "Nie som na Slovensku dlho, ale viem, čo znamená Slovan v slovenskom hokeji. Hetrik chutí vždy dobre, pre mňa tiež. Naposledy som ho strelil asi pred desiatimi rokmi. Podstatné ale je, že sme strelili prvýkrát v sezóne šesť gólov a navyše tímu, aký je Slovan. Je to výborné pre celý náš klub a som rád aj kvôli fanúšikom. Každý z gólov bol iný. Pri prvom mi pekne nahral Jakub Kolenič, druhý padol po teči výbornej Tourignyho strely a pri treťom sme využili presilovku o dvoch hráčov."

Tipos extraliga - 5. kolo:

DOXXbet Vlci Žilina - HC Slovan Bratislava 6:1 (4:0, 1:0, 1:1)

Góly: 5. Jones (Kolenič), 8. Varga (Galamboš), 11. Beták Galamboš), 16. Jones (Tourigny, Lukosevicius), 26. Jones (Lukosevicius, Tourigny), 45. Varga (Mráz, Dej) - 43. Lukošik (Acolatse). Rozhodcovia: Žák, Novák - Kacej, Frimmel, vylúčení: 7:9 na 2 min., presilovky: 3:1, oslabenia: 1:0, 3351 divákov, zmeny: 11. Šutov (Žil.) namiesto Godlu

Žilina: LaCouvee - Pobežal, Tourigny, Rajnoha, Gachulinec, Djakov, Holenda, Dúbravík - Kolenič, Jones, Mucha - Lukosevicius, Walega, Fejes - Varga, Dej, Mráz - Beták, Galamboš, Koyš

Slovan: Godla - Acolatse, Bačik, Kubka, Golian, Kráľovič, Sersen, Romančík - Pecararo, Hoelscher, Murphy - Bakoš, Egle, Takáč - Puliš, Bjalončík, Lukošik - Dudáš, Preisinger, Šille - Kukumberg