Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 27. október 2024Meniny má Sabína
< sekcia Šport

Spišaci vyhrali v Poprade 3:1, O'Leary:

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Popradčania sa dostali do vedenia v 12. minúte počas presilovej hry, keď Cracknell našiel pred bránou Calofa, ktorý prekonal Mitensa pomedzi betóny.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Poprad 27. októbra (TASR) - Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v 15. kole Tipos extraligy na ľade Popradu 3:1. Vďaka triumfu majú na čele tabuľky už sedembodový náskok pred priebežne druhými Košicami, ktoré nestačili doma na Žilinu. "Kamzíci" prehrali druhý duel v rade a sú na 7. priečke.

Popradčania sa dostali do vedenia v 12. minúte počas presilovej hry, keď Cracknell našiel pred bránou Calofa, ktorý prekonal Mitensa pomedzi betóny. Hostia však v tretej tretine za 36 sekúnd výsledok otočili. Najprv Hannoun prestrelil pomedzi nohy Belányiho a Žiak namieril presne od modrej čiary. V závere ešte upravil výsledok Vandas strelou do prázdnej bránky.



Tipos extraliga – 15. kolo:

HK Poprad – HK Spišská Nová Ves 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)

Góly: 12. Calof (Cracknell) – 52. Hannoun (Majdan, Mitens), 53. Žiak (Myklucha, Andrusiak), 59. Vandas (Myklucha, Ališauskas). Rozhodcovia: Rojík, Crman – Orolin, Tichý, vylúčení: 1:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3888 divákov.

Poprad: Belányi – Brejčák, Kotvan, Romančík, Bourque, Turan, Fereta, Sluka – Calof, Cracknell, Nauš – Murphy, Suchý, Centazzo – Giľák, Šiška, Kundrik – Mlynarovič, Török, Paločko

Spišská Nová Ves: Mitens – Ališauskas, Groch, Valach, Žiak, Barcík, Romaňák – Rapáč, Ford, Majdan – Harper, Hannoun, Kestner – Števuliak, Myklucha, Andrusiak – Vandas, Drábek, Džugan – Danielčák



hlasy po zápase /zdroj: TASR/:

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: "Myslím si, že sme odohrali skvelý zápas. Boli sme veľmi disciplinovaní a chlapci ukázali veľký chtíč. V podstate sa Spišská nemala čoho chytiť. Samozrejme, darí sa im od začiatku sezóny a je to mužstvo, ktoré vie využiť nejaký moment hlavne v tretej tretine. Opäť si to na nich nejakým spôsobom počkalo, pustili tam tri strely a padlo im to tam. Na nás si ten moment bohužiaľ nepočkal. Samozrejme, sme z toho sklamaní, pretože skutočne výborný zápas z našej strany. Potrebujeme zostať silní do ďalšieho týždňa a nejakým spôsobom stavať na tom výkone, ktorý sme dnes predviedli a veriť, že v najbližšom zápase budeme brať tri body my."

Jason O'Leary, tréner Spišskej Novej Vsi: "Myslím si, že sme začali dobre. Vedeli sme, že to bude tesný zápas, pretože súper ma veľmi talentovaný tím. Oni využili presilovku a do konca prvej tretiny nás výrazne prestrieľali. V druhej a tretej časti to už vyzeralo lepšie. Nakoniec to bol naozaj tesný zápas, čo sme očakávali a tešíme sa, že sme získali dôležité tri body."