Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Šport

Hokejisti Slovana zdolali Spišskú Novú Ves

Na snímke šarvátka pred bránou Slovana v zápase 10. kola Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Spišská Nová Ves v Bratislave 13. októbra 2024. Foto: TASR- Jaroslav Novák

Bratislavčania rozhodli o svojom triumfe v úvodnej tretine, keď v presilovkách skórovali Samuel Takáč a Haralds Egle, v drese "rysov" sa tesne pred koncom presadil Dante Hannoun.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 13. októbra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v šlágri 10. kola Tipos extraligy Spišskú Novú Ves 2:1. Bodovali už v piatom zápase po sebe, pričom v štyroch zvíťazili. V tabuľke sú na 2. mieste už len o jeden bod za svojím nedeľným súperom.

Bratislavčania rozhodli o svojom triumfe v úvodnej tretine, keď v presilovkách skórovali Samuel Takáč a Haralds Egle, v drese "rysov" sa tesne pred koncom presadil Dante Hannoun. Zverencov Petra Oremusa teraz čaká séria vonkajších zápasov, postupne sa predstavia v Michalovciach, Košiciach, Nových Zámkoch a Banskej Bystrici. Spišiaci sa naopak v troch zo štyroch zápasov predstavia na domácom ľade. Privítajú Michalovce, Banskú Bystricu a Žilinu, cestovať budú do Trenčína.



10. kolo TEL:

HC Slovan Bratislava - HK Spišská Nová Ves 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)


Góly: 8. Takáč (Golian, Minárik), 19. Egle (Sersen) - 57. Hannoun (Barcík). Rozhodcovia: Štefik, J. Konc ml. - Orolin, Gegáň, vylúčení: 3:7, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 5519 divákov.



Slovan: Šutov - Bačik, Acolatse, Golian, Maier, Sersen, Královič, Brincko - Pánik, Hoelscher, Pecararo - Murphy, Egle, Bakoš - Takáč, Bjalončík, Minárik - Lukošik, Preisinger, Dudáš - Kukumberg

Spišská Nová Ves: Mitens – Ališauskas, Groch, Valach, Žiak, Barcík, Romaňák – Hannoun, Ford, Majdan – Andrusiak, Harper, Kestner – Danielčák, Drábek, Frankovič – Števuliak, Myklucha, Džugan


hlasy po zápase:

Jaroslav Obšut, asistent trénera Slovana: "Súhlasím s kolegom, dnes to bolo o špeciálnych tímoch. Ale ešte by som chcel pochváliť brankára Andreja Šutova. Lebo Spišiaci mali príležitosti, on nás veľakrát podržal."



Jason O'Leary, tréner Spišskej Novej Vsi: "Špeciálne tímy dnes rozhodli, to bol najväčší rozdiel. Samozrejme, že keď máme štyroch vylúčených v prvej tretine, to je veľmi ťažké odolať. Hráči Slovana sú veľmi skúsení a talentovaní. Dnes hrali v početnej výhode dobre a to bol rozdiel."