Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Šport

Holandský obranca Daley Blind oznámil koniec reprezentačnej kariéry

Holandský Daley Blind oslavuje po tom, čo strelil druhý gól svojho tímu počas osemfinále futbalového zápasu Svetového pohára medzi Holandskom a Spojenými štátmi na medzinárodnom štadióne Khalifa v katarskej Dauhe, 3. decembra 2022. Bayern Mníchov podpísal zmluvu so skúseným hráčom Holandský obranca Daley Blind ako voľný hráč kryje zraneného Lucasa Hernandeza vo štvrtok 5. januára 2023. Foto: TASR/AP

Blind odohral v drese holandskej reprezentácie celkovo 108 duelov. Bol súčasť bronzového tímu na MS 2014, na MS 2022 sa dostal s Holanďanmi do štvrťfinále.

Amsterdam 14. augusta (TASR) - Holandský futbalista Daley Blind oficiálne ukončil reprezentačnú kariéru vo veku 34 rokov. Niekdajší obranca Manchestru United i Bayernu Mníchov v súčasnosti pôsobí v Girone.

Blind odohral v drese holandskej reprezentácie celkovo 108 duelov. Bol súčasť bronzového tímu na MS 2014, na MS 2022 sa dostal s Holanďanmi do štvrťfinále. "Prichádza talentovaná mladá generácia. Nastal čas, aby som sa viac sústredil na môj klub a rodinu. Bola to pocta nosiť oranžový dres 108-krát, pre mňa to je to najviac, čo môže hráč dosiahnuť, reprezentovať vlastnú krajinu," uviedol Blind podľa agentúry AFP.