Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Šport

Homola má pred záverečným podujatím TCR EE pohodlný náskok

Na snímke slovenský automobilový pretekár Matej Homola Foto: FOTO TASR/Örzsik Edmund

Na čele celkového poradia má Homola pred Koutom pohodlný 45-bodový náskok.

Brno 8. septembra (TASR) - Slovenský automobilový pretekár Maťo Homola z tímu Janík Motorsport obsadil tretie miesto v nedeľných druhých pretekoch TCR Eastern Europe v Brne. Do cieľa prišiel s viac než desaťsekundovým mankom na domáceho Adama Kouta, na druhej priečke sa umiestnil ďalší Čech Martin Kadlečík.

Na čele celkového poradia má Homola pred Koutom pohodlný 45-bodový náskok. "Upevnil som si prvé miesto v celkovom hodnotení. Opäť sme dokázali, že vieme byť rýchli aj v rámci hodnotenia TCR Europe. V druhých pretekoch z toho bolo tretie miesto v EE a nejaké desiate celkovo. Nemal som vôbec tempo, šmýkalo to a niečo som stratil na štarte. Musíme zistiť, prečo som tak strácal, ale myslím, že sú to dobré body a pred posledným víkendom na Salzburgringu mám komfortný náskok. Verím, že to dotiahneme do úspešného konca a budem korunovaný ako majster," uviedol Homola. Záver seriálu v Salzburgu je na programe cez víkend 21.-22. septembra.

TCR Eastern Europe v Brne:

2. preteky: 1. Adam Kout (ČR/Janík Motorsport) 34:03,221 min, 2. Martin Kadlečík (ČR/Aditis Racing) +0,182, 3. Maťo HOMOLA (SR/Janík Motorsport) +10,047

celkové poradie po 5 zo 6 podujatí:

1. Homola 196 b, 2. Kout 151, 3. Attila Bucsi (Maď./M1RA Motorsport) 141