Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Šport

Hong Myung-bo sa vrátil na lavičku juhokórejskej reprezentácie

Alžírsky futbalista Islam Slimani (dole) sa modlí po svojom góle, vpravo sa pozerá tréner Kórejskej republiky Hong Myung-bo, v zápase H-skupiny medzi Kórejskou republikou a Alžírskom na MS vo futbale v brazílskom meste Porto Alegre. Foto: TASR/AP

Klinsmann, majster sveta z roku 1990, skončil na lavičke vo februári po prekvapujúcej prehre s Jordánskom v semifinále Ázijského pohára.

Soul 7. júla (TASR) - Tréner Hong Myung-bo sa po desiatich rokoch vrátil na lavičku futbalovej reprezentácie Kórejskej republiky. Bývalý kapitán národného tímu sa postu ujal päť mesiacov po odvolaní Nemca Jürgena Klinsmanna. Detaily zmluvy nie sú známe.

Klinsmann, majster sveta z roku 1990, skončil na lavičke vo februári po prekvapujúcej prehre s Jordánskom v semifinále Ázijského pohára. Nahradí ho 55-ročný Hong Myung-bo, jedna z najvýraznejších postáv juhokórejskej futbalovej histórie. Na domácich MS 2002 ako kapitán doviedol mužstvo senzačne až do semifinále. Z pozície hlavného trénera kormidloval národný tím už v rokoch 2013–2014. Vo funkcii skončil po vypadnutí reprezentácie v základnej skupine MS 2014 v Brazílii. Informovala o tom agentúra AFP.