Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Šport

Honzek skóroval po prihrávke Pospíšila, Calgary prehralo 3:4 pp

Na snímke sprava Samuel Honzek. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Honzek potvrdil výbornú formu v príprave, v 51. minúte vyrovnal po prihrávke Pospíšila na priebežných 2:2.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
New York 26. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Samuel Honzek sa strelecky presadil v príprave na novú sezónu NHL, jeho gól však nezabránil prehre Calgary s Vancouverom 3:4 po predlžení. Na gól mu prihral spoluhráč Martin Pospíšil. V akcii boli v noci na štvrtok aj Tomáš Tatar v drese New Jersey a Dalibor Dvorský zo St. Louis.

Honzek potvrdil výbornú formu v príprave, v 51. minúte vyrovnal po prihrávke Pospíšila na priebežných 2:2. "Využil som svoju rýchlosť, aby som sa dostal až pred bránku. Videl som, že súperov obranca ma veľmi nesleduje a sústreďuje sa na iného hráča. Martin ma našiel pred bránkou, bola to od neho pekná prihrávka," opísal gólovú situáciu Honzek.

Devätnásťročný útočník zatiaľ dostal šancu v troch prípravných stretnutiach Flames a v každom z nich bodoval. Dokopy nazbieral šesť kanadských bodov (1+5). Obaja slovenskí útočníci dostali v zápase dvojminútový trest, Pospíšil v čase 59:24 za zdržovanie hry a v následnej presilovke Canucks vyrovnali na 3:3 a vynútili si predĺženie. V ňom Jake DeBrusk rozhodol o výhre Vancouveru.

"Bol to zatiaľ náš najťažší zápas v príprave, hral sa vo vysokom tempe. To sa prejavilo aj v prvej tretine, po ktorej sme prehrávali. Nedá sa však povedať, že by sme neboli pripravení. V prestávke sme si niečo k tomu povedali, tréner nám hovoril, čo máme robiť, aby sme dokázali držať so súperom krok. Ukázali sme odolnosť, hrali sme koncentrovane až do konca. V tretej tretine sme sa dostali do vedenia, dostali sme však gól v oslabení a napokon prehrali po predĺžení. Mali sme trochu smolu," povedal Honzek pre klubovú TV. V prebiehajúcej príprave sa mu darí, no stále vidí priestor na zlepšenie: "Chcem podávať stabilnejšie výkony, byť lepší pri mantineloch, kde by som rád získaval viac pukov. Je to súčasť hokeja, súčasť učenia sa. Verím, že v ďalšom zápase odvediem lepšiu prácu."

Brankár Samuel Hlavaj sledoval ako náhradník zo striedačky duel v Dallase, kde jeho Minnesota prehrala 2:5. Medzi žrďami hostí sa predstavil Švéd Filip Gustavsson.

New Jersey s Tatarom podľahlo Washingtonu 3:5, jeho spoluhráč Šimon Nemec ako i obranca Washingtonu Martin Fehérváry nehrali. Hokejisti St. Louis prehrali s domácim Columbusom 0:3, útočník Blues Dalibor Dvorský nebodoval. V drese Blue Jackets nenastúpil Samuel Kňažko. Zápas v Nationwide Arene sa začal spomienkou na zosnulého Johnnyho Gaudreaua, krídelník Columbusu tragicky zahynul spolu so svojím bratom Matthewom 29. augusta, keď ich počas jazdy na bicykli zrazilo auto. Na svetelnej kocke premietli spomienkové video a duel sa začal 13 sekundami ticha, keďže Johnny Gaudreau nosil dres s číslom 13.

Tampa Bay vo floridskom derby zdolala Floridu 8:7, nehrali Erik Černák a ani Oliver Okuliar. Los Angeles bez Martina Chromiaka uspelo na ľade Vegas 3:2.


prípravné zápasy NHL:

Columbus - St. Louis 3:0, New Jersey - Washington 3:5, Tampa Bay - Florida 8:7, Dallas - Minnesota 5:2, Chicago - Detroit 2:4, Winnipeg - Edmonton 6:1, Vancouver - Calgary 4:3 pp /HONZEK 1+0, POSPÍŠIL (obaja Calgary) 0+1/, Vegas - Los Angeles 2:3