Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 1. október 2024Meniny má Arnold
< sekcia Šport

Honzek skóroval v oslabení, Calgary vyhralo nad Seattlom 4:3 pp

Samuel Honzek z Calgary Flames (vľavo) oslavuje svoj gól počas druhej tretiny predsezónneho zápasu hokejovej NHL proti Seattlu Kraken v Calgary, Alberta, v pondelok 30. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Honzek sa predstavil v prvej formácii spolu s Nazemom Kadrim a Andrejom Kuzmenkom.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
New York 1. októbra (TASR) - Slovenský hokejista Samuel Honzek sa opäť strelecky presadil v príprave na novú sezónu NHL. Devätnásťročný útočník skóroval v oslabení a aj vďaka jeho gólu Calgary zvíťazilo nad Seattlom 4:3 po predlžení. V akcii boli v noci na utorok aj Adam Sýkora (NY Rangers), Erik Černák (Tampa) a Martin Fehérváry v drese Washingtonu.

Honzek sa predstavil v prvej formácii spolu s Nazemom Kadrim a Andrejom Kuzmenkom. Potvrdil výbornú formu v príprave, v 27. minúte ho počas početnej nevýhody našiel Jegor Šarangovič, Slovák obišiel Vincena Dunna a zasunul puk za Joeya Daccorda. Celkom odohral 15 minút a 39 sekúnd, zaznamenal aj plusový bod, dve strely a hit. Po zápase ho vyhlásili za prvú hviezdu duelu. Útočník zatiaľ dostal šancu v piatich prípravných stretnutiach Flames a v štyroch z nich bodoval. Dokopy nazbieral sedem kanadských bodov (2+5). Jeho krajan a spoluhráč Martin Pospíšil nehral.

"Odkedy sa začala príprava, cítim sa naozaj inak, ako nový hráč. Každým zápasom a tréningom sa cítim sebavedomejšie a mám pocit, že som zapadol do tímu, kde hrajú chalani z NHL. Naozaj si to užívam. Zatiaľ je to dobré, ale snažím sa zostať pokorný, nebyť až príliš sebavedomý," uviedol 19-ročný Honzek pre klubovú TV. "Jednoducho ide na ľad a pracuje. Myslím, že to je presne to, čo chcete vidieť u mladého hráča. Viem, že po minulej sezóne sa všetci pýtali, či z neho bude NHL hráč. Nuž, je to hráč a veľmi dobrý. Naozaj sa tešíme, ako mu to momentálne ide," dodal tréner tímu Ryan Huska.

Hráči Rangers so Sýkorom prehrali na ľade New Jersey 1:3. Slovák strávil na ľade 12:47 minút a dosiahol jednu strelu na bránku. V drese domácich sa nepredstavili Šimon Nemec a Tomáš Tatar, ktorí sú s hlavnou skupinou v Prahe a pripravujú sa na piatkový prvý zápas základnej časti.

Prvýkrát v príprave hral obranca Černák. Jeho Tampa vyhrala nad Floridou 3:1. Slovenský bek odohral 18 minút a 58 sekúnd, mal jednu "plusku", strelu a dosiahol štyri hity. Za Panthers nehral Oliver Okuliar.

Fehérváry s Washingtonom uspeli na ľade Columbusu 3:2. Obranca bol tretím najvyťažovanejším hráčom tímu s časom 21:24 minúty. Zaznamenal aj plusový bod a strelu. Anaheim prehral s Los Angeles Kings 0:4, Pavol Regenda nenastúpil za Ducks.

prípravné zápasy NHL:

Buffalo - Detroit 4:3 pp, Columbus - Washington 2:3, Detroit - Pittsburgh 1:5, Florida - Tampa Bay 1:3, New Jersey - NY Rangers 3:1, NY Islanders - Philadelphia 4:3, Calgary - Seattle 4:3 pp /HONZEK (Calgary) 1+0/, Edmonton - Vancouver 3:2 sn, Anaheim - Los Angeles 0:4