Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Šport

Hrnka a Česánek dostali dištanc na jeden zápas

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Senát profesionálneho hokeja Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SPH DK SZĽH) udelil po utorňajšom 3. kole Tipos extraligy dva tresty.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Senát profesionálneho hokeja Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SPH DK SZĽH) udelil po utorňajšom 3. kole Tipos extraligy dva tresty. Dištanc na jeden zápas dostal útočník Tomáš Hrnka z HK Nitra a rovnaký trest obdržal aj obranca Boris Česánek z HC MONACObet Banská Bystrica. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Hrnka nepomôže "corgoňom" v piatkovom domácom dueli so Zvolenom. Dôvodom je zákrok z 38. minúty utorňajšieho stretnutia na ľade Popradu za úder do oblasti hlavy a krku protihráča v zraniteľnej pozícii. Česánek pyká za hrubé odtláčania rozhodcu v súboji Banskej Bystrice na ľade Slovana Bratislava. Okrem jednozápasového dištancu inkasoval aj pokutu vo výške 200 eur.

Senát profesionálneho hokeja posudzoval aj žiadosť HK 32 Liptovský Mikuláš o odklad polovice z dvojzápasového trestu Filipa Mezovského. Členovia jej vyhoveli a obrancovi Liptákov podmienečne odložili zastavenie činnosti na jeden zápas so skúšobnou trojmesačnou dobou.