Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Šport

Futbalový svet prináša ďalšie prestupové novinky

utbalista Manchesteru City Kelechi Iheanacho sa teší po strelení gólu v zápase najvyššej anglickej Premier League Manchester City - Stoke City v Manchesteri 23. apríla 2016. Foto: TASR/AP

Iheanacho predĺžil s Manchestrom City zmluvu do roku 2021. Belgický útočník Benteke posilní Crystal Palace, zato Stambouliho prestup do Betisu padol. Záujem má však iný klub.

Londýn 19. augusta (TASR) - Nigérijský útočník anglického futbalového klubu Manchester City Kelechi Iheanacho predĺžil zmluvu do roku 2021. Informovala o tom agentúra DPA.

"Kelechi je prirodzený kanonier. Poznal som ho aj predtým, ale urobil na dojem od momentu, ako som prišiel do klubu. Páči sa mi jeho povaha, postoj a schopnosti," vyjadril sa pre oficiálny klubový web tréner "Citizens" Pep Guardiola.

Deväťnásťročný Iheanacho zaznamenal v predchádzajúcom ročníku 14 presných zásahov, aj keď vo väčšine prípadov nastupoval do zápasov ako striedajúci hráč.

Belgický útočník Benteke posilní Crystal Palace

Vedenie anglického futbalového klubu Crystal Palace podpísalo zmluvu s útočníkom Christianom Bentekem. Podľa viacerých médií Liverpool zinkasoval za Belgičana 35,4 milióna dolárov. Informovala o tom agentúra DPA.

“Christian absolvuje lekárske vyšetrenia. Všetko nasvedčuje tomu, že sme s Liverpoolom dospeli k dohode. Nechcem však veľa prezrádzať, ešte nie je všetko dotiahnuté do konca,“ prezradil na tlačovej konferencií tréner Alan Pardew. “Yannick Bolasie a Mile Jedinak tento týždeň odišli. Je dôležité, že sme nahradili kvalitu kvalitou,“ dodal.

Na archívnej snímke Christian Benteke.
Foto: TASR/AP


Benteke pôsobil v Liverpoole od minulého leta, kde prišiel z Aston Villy. Po odchode trénera Brendana Rodgersa nedostával pod taktovkou Jürgena Kloppa toľko príležitostí. Pardew chcel angažovať Bentekeho už počas pôsobenia v Newcastli United. “Nepodarilo sa mi to, som rád, že to teraz vyšlo. Chcem dostať Bentekoho do takej formy, akú mal pred príchodom do Liverpoolu v Aston Ville“.

Stambouliho prestup do Betisu padol, záujem má Schalke 04

Stredopoliar Benjamin Stambouli pravdepodobne ešte počas letného prestupového termínu zmení pôsobisko. Futbalista Paríža St. Germain mal pôvodne namierené do Betisu Sevilla, s ktorého funkcionármi sa však nedohodol na platových podmienkach. Záujem o neho najnovšie prejavilo Schalke 04 Gelsenkirchen, informuje denník L'Equipe.

Hráč Partizána Danko Lazovič (vpravo) a hráč Tottenhamu Benjamin Stambouli v zápase skupiny C Tottenham Hotspur - Partizán Belehrad v Londýne 27. novembra 2014.
Foto: TASR/AP


Dvadsaťšesťročný rodák z Marseille vycítil, že by v PSG nedostával v novej sezóne veľa šancí. Nový kormidelník sériového francúzskeho majstra Unai Emery mu naznačil, že s jeho službami nepočíta, keď ho nezaradil do nominácie na prvý ligový duel novej sezóny v Bastii.

Bournemouth predĺžil zmluvu s Juniorom Stanislasom

Anglický futbalista Junior Stanislas podpísal nový trojročný kontrakt s Bournemouthom do roku 2019. Informovala agentúra DPA.

Futbalista Bournemouthu Junior Stanislas
Foto: TASR/AP


“Myslím, že som mal dobrú sezónu a dúfam, že príde ďalšia. Je dobré vedieť, že tréner so mnou počíta. Obaja sa tešíme na spoluprácu. Som si istý, že pod jeho vedením sa dokážem zlepšovať, “ vyjadril sa 26-ročný útočník.

Stanislasa trápilo zranenie slabín. “Nemal som najlepší vstup dp sezóny. Dúfam, že je to už za mnou, dostanem sa do kondície a pomôžem tímu.“