Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Inzaghi po remíze na pôde Manchestru City: Heroický výkon

Na snímke hráč Matteo Darmian (vľavo) z Interu Miláno a Jack Grealish z Manchestru City počas zápasu 1. kola ligovej fázy Ligy majstrov vo futbale Manchester City - Inter Miláno v Manchestri v stredu 18. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Stredajší duel síce neponúkol góly, ale núdza o šance nebola. Medzi troma žrďami sa vyznamenali domáci Ederson i Yann Sommer.

Manchester 19. septembra (TASR) - Tréner futbalového Interu Miláno Simone Inzaghi označil výkon svojho mužstva v prvom kole základnej fázy Ligy majstrov za "heroický". Úradujúci taliansky majster uhral na pôde Manchestru City remízu 0:0. Anglický veľkoklub sa predstaví v rámci prestížnej súťaže najbližšie 1. októbra na Tehelnom poli proti Slovanu Bratislava.

V novom formáte súťaže pribudli štyri tímy, každému účastníkovi po dva zápasy a upustilo sa od systému tabuliek. Jedným z cieľov boli aj častejšie zápasy medzi elitnými európskymi tímami a tak prišlo v priebehu úvodných dvoch hracích dní k reprízam dvoch predošlých finále. V utorok zavítal Liverpool na San Siro a pripomenul finále proti AC z roku 2007. To vlaňajšie malo reprízu v stredu práve na Etihad Stadium a tentokrát sa "Citizens" z víťazstva netešili.

Stredajší duel síce neponúkol góly, ale núdza o šance nebola. Medzi troma žrďami sa vyznamenali domáci Ederson i Yann Sommer. Väčšia strelecká aktivita bola na strane domácich, aj keď držanie lopty bolo vyrovnané. Hostia mali horšiu koncovku a najväčšiu šancu mal zrejme Henrich Mchitarjan štvrťhodinu pred koncom riadneo hracieho času. Po prízemnom centri Denzela Dumfriesa a posunutí od Mehdiho Taremiho však minul z úrovne jedenástky bránu. "Svojmu tímu som v šatni povedal 'Dobrá práca chlapci'. Predviedli obrovský výkon," nešetril chválou na svoj tím Inzaghi. "Všetci poznáme Manchester City a vieme, čoho je schopný. Všetci vieme, čo dosiahli. Najmä doma. My sme to zvládli a mali sme aj dobré šance. Keď Mchitarjan nedal gól, prepadlo ma zúfalstvo," netajil ďalej 48-ročný kouč ambície v závere stretnutia.

City začali sezónu štyrmi víťazstvami v domácej súťaži. V základe bol v stredu prvýkrát v tejto sezóne Rodri, ktorý strelil proti Interu víťazný gól v júni 2023 v Istanbule. "Radi by sme vyhrali a vytvorili si viac šancí, ale dávam kredit súperovi. Predviedol výnimočný výkon. Hrali sme oveľa lepšie ako vo vlaňajšom finále. Všetko na svojom tíme sa mi dnes páčilo. Preferujete víťazstvo, ale stále zostáva sedem zápasov, uvidíme, čo sa stane," citovala trénera Pepa Guardiolu agentúra AFP. Hviezdny kanonier Erling Haaland bol najbližšie ku gólu v závere prvého polčasu, no počet presných zásahov v tomto ročníku nezaokrúhlil na desať, keďže jeho prízemná strela mierila tesne vedľa. Jeho tím prišiel krátko pred prestávkou o kapitána Kevina De Bruyneho, ktorý musel striedať v dôsledku zranenia, ku ktorému prišiel pred Sommerovou bránou tesne pred prestávkou. Nahradil ho Savinho a spolu s ním poslal na ihrisko Guardiola na oživenie aj Ilkaya Gündogana s Philom Fodenom. Dvojica pripravila zhruba desať minút pred koncom streleckú pozíciu pre Joška Gvardiola, no Sommer aj v tomto prípade podržal svoj tím.

Manchester City čaká v nedeľu priamy súboj o čelo tabuľky s Arsenalom a De Bruyneho štart je otázny. Tréner Guardiola ešte nemal po stretnutí konkrétne informácie o stave svojho kapitána. Úradujúceho talianskeho majstra čaká v ten istý deň Derby della Madonnina proti mestskému súperovi AC.