Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Šport

Jamrichová je vo finále na J&T Banka Slovak Open proti Pohánkovej

Na snímke Slovenka Renáta Jamrichová. Foto: TASR- Jaroslav Novák

Iba 15-ročná Pohánková zdolala najvyššie nasadenú Francúzku Oceane Dodinovú.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Slovenské tenistky Renáta Jamrichová a Mia Pohánková nastúpia v nedeľu proti sebe vo finále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open. Jamrichová v semifinále vyradila v bratislavskom NTC piatu nasadenú Chorvátku Antoniu Ružičovú 6:2, 6:4. Iba 15-ročná Pohánková zdolala najvyššie nasadenú Francúzku Oceane Dodinovú 6:3, 2:6, 6:1.

Jamrichová postúpila do finále MM SR na treti pokus, vlani i predvlani neuspela v semifinále. Proti Ružičovej sa prezentovala sebavedomým výkonom. V prvom sete získala od stavu 1:2 päť gemov za sebou, v dlhých výmenách predviedla viaceré ukážkové víťazne forhendy. O osude druhého dejstva rozhodol deviaty gem, v ktorom Jamrichová prelomila súperkino podanie.

"Dnešný zápas hodnotím veľmi pozitívne. Od prvej loptičky som sa snažila hrať jej viac cez bekhend, lebo forhend mala oveľa agresívnejší. Mala veľmi solídnu dĺžku, takže som sa snažila od toho neodskakovať. V druhom sete keď ma rebrejkla na 3:3, tak som trochu spanikárila a začala hrať pasívne. Záver mi však vyšiel super. Už postup do finále je pre mňa také malé víťazstvo, keďže v uplynulých dvoch rokoch som skončila v semifinále," uviedla Jamrichová v rozhovore pre oficiálnu webovú stránku turnaja.

Pohánková zaskočila Dodinovú aktívnou hrou, kvalitne podávala a vychádzali jej aj returny. V prvom sete získala rozhodujúci brejk za stavu 4:3. V druhom dejstve mala navrch hráčka elitnej svetovej stovky, no rozhodujúci set bol jasne v réžii Pohánkovej, ktorá svojím výkonom strhla fanúšikov v bratislavskom tenisovom stánku. Na domácom turnaji dosiahla životný úspech.


"Postúpiť do finále MM SR je niečo neskutočné. Hralo sa veľmi rýchlo, snažila som sa dobre udržať na nohách. Tretí set ani neviem ako ubehol. Usilovala som sa koncentrovať na každú loptičku a užiť si to, čo sa mi podarilo. Brejkla som ju dokonca dvakrát a už to dotiahla do úspešného konca. Finále proti Renči bude určite super, som rada, že sme to obe dali. Dúfam, že nás príde podporiť čo najviac fanúšikov, veď vo finále budú dve Slovenky," zaželala si Pohánková.



dvojhra - semifinále:

Mia POHÁNKOVÁ (SR) - Oceane Dodinová (Fr.-1) 6:3, 2:6, 6:1,
Renáta JAMRICHOVÁ (SR) - Antonia Ružičová (Chor.-5) 6:2, 6:4