Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Šport

Jamrichová prešla po tretí raz za sebou do semifinále Slovak Open

Na snímke Slovenka Renáta Jamrichová proti Češke Anete Kučmovej počas 1. kola dvojhry tenisového turnaja J&T Banka Slovak Open v Bratislave 9. októbra 2024. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vo štvrťfinále zdolala v bratislavskom NTC svoju krajanku Radku Zelníčkovú 6:4, 6:2. V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti piatej nasadenej Chorvátke Antonii Ružičovej.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa po tretí raz za sebou prebojovala do semifinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open. Vo štvrťfinále zdolala v bratislavskom NTC svoju krajanku Radku Zelníčkovú 6:4, 6:2.

V dueli o postup do finále nastúpi v sobotu proti piatej nasadenej Chorvátke Antonii Ružičovej, ktorá si poradila s trojkou "pavúka" Elsou Jacquemotovou z Francúzska 6:2, 6:3. Medzi elitnú štvoricu postúpila aj ďalšia talentovaná Slovenka Mia Pohánková, držiteľka voľnej karty vyradila šiestu nasadenú Rusku Jelenu Pridankinovú 6:3, 6:4. Jej semifinálovou súperkou bude najvyššie nasadená Francúzka Oceane Dodinová, ktorá zvíťazila nad Švajčiarkou Celine Naefovou 6:2, 6:4.

Jamrichová bola po víťazstve v slovenskom derby spokojná. "Dnešný zápas hodnotím veľmi pozitívne. Od začiatku som bola naplno sústredená na každú loptičku. Veľmi kvalitne som servovala, podanie mi pomohlo aj v ťažkých situáciách. Celkovo to bol však ťažký zápas, nikdy nie je jednoduché hrať proti Slovenke. S Radkou sa poznáme, spolu aj trénujeme. Dúfam, že do tretice.sa mi na bratislavskom turnaji podarí prejsť cez semifinálové brány," uviedla Jamrichová v rozhovore pre oficiálnu webovú stránku podujatia.



dvojhra - štvrťfinále:

Mia POHÁNKOVÁ (SR) - Jelena Pridankinová (Rus.-6) 6:3, 6:4, Renáta JAMRICHOVÁ (SR) - Radka ZELNÍČKOVÁ (SR! 6:4, 6:2, Antonia Ružičová (Chor.-5) - Elsa Jacquemotová (Fr.-3) 6:2, 6:3, Oceane Dodinová (Fr.-1) - Celine Naefová (Švajč.) 6:2, 6:4