Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 19. október 2024Meniny má Kristián
< sekcia Šport

Jaroš nepostúpil v Chure do finále, obsadil siedme miesto

Na archívnej snímke slovenský reprezentant v snouboardingu Samuel Jaroš. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Jarošovi vyšiel oveľa lepšie druhý pokus, v ktorom získal 64,50 bodu, čo bol štvrtý najlepší výkon spomedzi druhých jázd.

Chur 19. októbra (TASR) - Slovenský snoubordista Samuel Jaroš nepostúpil do finále disciplíny Big Air na podujatí SP vo švajčiarskom Chure. V prvej kvalifikačnej skupine obsadil v sobotu siedme miesto, na postup mu chýbalo 1,25 bodu. Celkovo skončil v kvalifikácii na 22. mieste a získal tak ďalšie dôležité body do rebríčka kvalifikácie na ZOH 2026.

"S výsledkom som spokojný napriek zraneniu, s ktorým sa momentálne pasujem. Dnes som dal do toho všetko a to mi zaistilo dôležité body do olympijskej kvalifikácie," uviedol pre TASR Jaroš, ktorému vyšiel oveľa lepšie druhý skok. V ňom získal 64,50 bodu, čo bol štvrtý najlepší výkon spomedzi druhých pokusov. V jeho skupine bol aj úradujúci držiteľ glóbusu v disciplíne, Japonec Kira Kimura, no nakoniec neodštartoval.

Spokojnosť s výkonom Jaroša vyjadril aj jeho tréner Tomáš Murgáč: "S výsledkom som nadmieru spokojný a som na Sama hrdý ako zvládol tieto preteky. Namiesto dvoch tréningových dní sme absolvovali iba jeden, pretože Samo sa zranil v prvom dni tréningu. Aj napriek týmto okolnostiam dokázal ustať svoj trik v kvalifikácii a získať ďalšie dôležité body do rebríčka Svetového pohára, ako aj body do olympijskej kvalifikácie."

Ďalšie podujatie Svetového pohára snoubordistov je na programe na prelome novembra a decembra v Pekingu.