Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Šport

Jorge Martin vyhral šprint na VC Austrálie, Bagnaia štvrtý

Na snímke Jorge Martin. Foto: TASR/AP

Pódium doplnil Martinov krajan a šesťnásobný majster sveta Marc Marquez z tímu Gresini a Talian Enea Bastianini na Ducati.

Ventnor 19. októbra (TASR) - Španielsky pretekár MotoGP Jorge Martin vyhral sobotný šprint na VC Austrálie spôsobom štart-cieľ. Triumfom vo veterných pretekoch zvýšil v boji o titul náskok na Taliana Francesca Bagnaiu, ktorý skončil štvrtý.

Pódium doplnil Martinov krajan a šesťnásobný majster sveta Marc Marquez z tímu Gresini a Talian Enea Bastianini na Ducati. Preteky poznamenala tvrdá kolízia Mavericka Viňalesa a Marca Bezzecchiho. Prvý menovaný sa ku koncu pretekov zavesil za Bezzecchiho, aby využil vzduchový vak a do súpera narazil. Obaja jazdci by mali byť podľa informácií agentúry AFP v poriadku.

Martin zvýšil svoj náskok na úradujúceho majstra Bagnaiu o šesť bodov a momentálne tak vedie štyri preteky pred koncom sezóny o šestnásť bodov. Sobotný šprint bol prvý na ostrove Phillip Island, vlaňajší organizátori zrušili pre zlé počasie.



výsledky - VC Austrálie, šprint:

1. Jorge Martin (ŠP./Pramac Ducati) 19:13,301 min, 2. Marc Marquez (Šp./Gresini Ducati) +1,520 s, 3. Enea Bastianini (Tal./Ducati Lenovo) +4,368