Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Basketbal: JTRE vstúpila do bratislavkých klubov, Ondruš: Sme radi

Na snímke zľava výkonný riaditeľ JTRE Pavel Pelikán, generálny manažér Inter Bratislava Michal Ondruš, prezidentka klubu BK Slovan Bratislava Beata Kozmonová a prezident klubu VKP FTVŠ UK Bratislava Peter Novák počas spoločnej tlačovej konferencie klubov Inter Bratislava, BK Slovan Bratislava a VKP FTVŠ UK Bratislava 18. septembra 2024 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Príchod JTRE pozitívne vnímajú aj predstavitelia klubov.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Spoločnosť JTRE sports & entertainment a.s. patriaca do holdingu realitného developera JTRE vstúpila ako majoritný majiteľ do halových športov v Bratislave. Od tejto sezóny bude podporovať basketbalové kluby Inter Bratislava (muži) a BK Slovan Bratislava (ženy) a tiež mužský a ženský volejbalový tím VKP FTVŠ UK Bratislava.

"Vnímame veľmi citlivo vzťah ku komunitám, do ktorých vstupujeme. Šport vnímane ako jednu z hlavných. Všetky kluby majú širokú mládežnícku základňu a budeme radi ak aj A-tímy dokážu preraziť a budú mať silné ambície. Všetky tieto tri kluby znamenajú vo svojich športoch veľmi veľa. Ak by kluby neboli dobre nastavené, asi by sme do nich neplánovali vstúpiť. Chceme to robiť s dlhodobými cieľmi a priniesť kluby tam, kam patria. Verím, že vstupujem raz a navždy," uviedol Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ JTRE a člen predstavenstva JTRE sports & entertainment.



Príchod JTRE pozitívne vnímajú aj predstavitelia klubov. "Sme radi, že sa v Bratislave našla silná spoločnosť a vybrala si šport ako niečo, s čím sa chce spájať. Pre nás je toho šanca dožiť sa stability a venovať sa naplno športu," povedal Michal Ondruš, generálny manažér Intera. "Ja sa teším, že sa niekto taký našiel, ktorý má záujem podporovať šport v Bratislave. Mládeže je tu strašne veľa, mala by športovať, aby vyrastala zdravá generácia," priznala Beata Kozmonová, prezidentka klubu BK Slovan Bratislava.

Novinkou je, že oba basketbalové kluby budú hrať svoje zápasy v priestoroch Gopass areny v Bratislave na Pasienkoch. Inter je päťnásobný majstrom v histórii najvyššej slovenskej súťaže, naposledy sa však tešil v sezóne 2018/19. "Som rád, že sa vrátil Aramis Naglič a považujem to za jednu z najväčších posíl. V tíme máme päť nových Američanov, dali sme si záležať, aby mali už nejaké skúsenosti. Teší ma, že sa Samo rozhodol pre prestup do Interu. Už počas úvodných týždňov si vyslúžil pozíciu kapitána, veríme, že aj klub mu pomôže k rastu. Bohaté zastúpenie majú odchovanci klubu. Výsledky v príprave nie sú dôležité, vstupujeme do sezóny s očakávaniami, čo nás čaká," zhodnotil Ondruš.



Inter odštartuje novú sezónu už v sobotu 21. septembra o 18.00 h reprízou štvrťfinále play off s BC Prievidza. "Máme hráčov, ktorí sú ambiciózni a chcú pracovať. Dobre si sadli domáci aj zahraniční hráči. Verím, že ukážeme atraktívny a tvrdý basketbal. Dúfam, že hala bude plná a príde nás podporiť veľa fanúšikov. Môžem im sľúbiť dobrý basketbal. Liga ide smerom hore, či už financiami, ale aj kvalitou," zhodnotil tréner Aramis Naglič, ktorý je aj kormidelníkom slovenskej mužskej reprezentácie.

Na mužstvo čaká aj európska konfrontácia v Severoeurópskej basketbalovej lige (ENBL). "Každý z nás sa viac teší na európsku súťaž, pretože je prestíž zahrať si proti kvalitným zahraničným tímom. Chémia v tíme funguje a nevieme sa dočkať začiatku sezóny. V zápasoch, v ktorých budeme prehrávať, nám ukážu charakter celého mužstva. Určite tomu inak nebude ani v týchto situáciách. Očakávam, že aj slovenská súťaž bude kvalitnejšia oproti minulej sezóny," zhrnul kapitán Samuel Volárik.

Po dvoch rokoch sa vracia do ženskej extraligy Slovan Bratislava. "Som šťastná, že sme späť v tejto hale a aj naspäť v extralige. Sme radi, že vďaka JTRE sa nám podarilo splniť oba tieto ciele," uviedla Kozmonová, ktorá sa vyjadrila aj k ambíciám: "Neviem, ako sa posilnila ostatné tímy zahraničnými hráčkami. Teraz sa to ukáže. Verím, že tieto dievčatá sú skúsené a k tomu aj juniorky, môže z toho niečo byť. Všetko však ukáže sezóna. Akékoľvek umiestnenie do 8. miesta beriem. Zároveň, aby sa zaplnila hala a hráčky mali radosť z hry. Samozrejme, aby sa nikto nezranil." Nadviazal na ňu tréner Aleksandar Tomič: "Cieľom je postúpiť do play off. Keďže máme nový tím, chce čas, aby si všetko sadlo a zohralo sa družstvo." Klub zároveň potvrdil, že prvé dva tri zápasy bude dobrovoľné vstupné. "Je veľká časť vrátiť sa do extraligy a sme radi, že môžeme hrať v tejto hale. Vďaka sponzorovi sa nám otvorili nové možnosti. Cieľom je prilákať ľudí k ženskému basketbalu v hlavnom meste," skonštatovala generálna manažérka Nikola Turzáková.