Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Šport

JUŽNÁ AMERIKA SMÚTI: Izquierdo na následky zástavy srdca zomrel

Na archívnej snímke Juan Manuel Izquierdo. Foto: TASR/AP

Uruguajský futbalový zväz, ktorý počas víkendu pozastavil všetky profesionálne súťaže v krajine, uviedol, že táto správa je hlboko bolestivá.

Montevideo 28. augusta (TASR) - Uruguajský futbalista Juan Izquierdo zomrel na následky zástavy srdca po kolapse vo štvrtkovom osemfinálovom zápase Pohára osloboditeľov v Sao Paule. Podľa vyhlásenia nemocnice, kde bol od incidentu hospitalizovaný, bola príčinou mozgová smrť. Obranca Nacionalu Montevideo mal 27 rokov.

Izquierdo spadol na trávnik v 84. minúte stretnutia proti domácemu FC Sao Paulo, do nemocnice ho transportovali v bezvedomí. Podľa pôvodných správ bol neskôr jeho stav stabilizovaný. "S najhlbším zármutkom a šokom v našich srdciach oznamujeme, že náš milovaný hráč Juan Izquierdo zomrel. Úprimnú sústrasť jeho rodine, priateľom, kolegom a blízkym. Nad touto nenapraviteľnou stratou smúti celý Nacional," uviedol klub na sociálnej sieti X.

Uruguajský futbalový zväz (AUF), ktorý počas víkendu pozastavil všetky profesionálne súťaže v krajine, uviedol, že táto správa je "hlboko bolestivá". Izquierdovej rodine kondolovali aj zväzy Argentíny, Peru, Paraguaja či Kolumbie i riadiaci orgán juhoamerického futbalu (CONMEBOL). "Juhoamerický futbal je v smútku," povedal prezident CONMEBOL Alejandro Dominguez.