Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 29. september 2024Meniny má Michal a Michaela
< sekcia Šport

Hádzanárke Dubajovej syn na cestu na šampionát pribalil pištoľ

Na snímke slovenská hádzanárka Katarína Dubajová (vľavo) a francúzska hádzanárka Marie Allison Pineauová počas zápasu v 2. kvalifikačnej skupine o postup ME 2014 medzi Slovenskom a Francúzskom 11. júna 2014 v Šali. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenky v Malackách absolvujú záverečnú časť prípravy pred nedeľňajším odchodom do dejiska šampionátu.

Malacky 4. decembra (TASR) - Historicky najlepšia strelkyňa slovenskej reprezentácie hádzanárok Katarína Dubajová sa dočkala.

Po mnohých kvalifikačných neúspechoch pomohla v júni národnému tímu k postupu na ME, na ktorých sa Slovenky predstavia po dlhých dvadsiatich rokoch.

"Ideme tam hlavne s tým, aby sme si to užili," tvrdí pred šampionátom, ktorý už v nedeľu štartuje v Maďarsku a Chorvátsku.

"Bude to vrchol mojej kariéry, na ktorý som čakala veľmi dlho. Prešla som si snáď pätnástimi kvalifikáciami a nikdy sa nám postúpiť nepodarilo. Pred rokom a pol som už prakticky končila s hádzanou a zrazu si mi splnil vytúžený sen, kvôli ktorému som hrala celý život. Ideme tam a to je super," teší sa jedna z najskúsenejších hráčok v kádri trénera Dušana Poloza. Práve počas šampionátu oslávi legionárka z poľského tímu Olimpia-Beskid Nowy Sacz 36 rokov.


Postupový úspech

Dubajová sa pod postupový úspech podpísala výrazným spôsobom, keď v júnovom kvalifikačnom dueli proti favorizovanému Francúzsku v Šali zariadila 103 sekúnd pred záverečným klaksónom vyrovnanie na konečných 24:24. Cenná remíza stačila na istotu druhej priečky v skupine a zisk miestenky na šampionát. Francúzky budú aj teraz jedným zo súperov Sloveniek v základnej D-skupine v Osijeku. "Už nás určite nepodcenia tak, ako v Šali. Obmenili trochu káder, majú dosť zranených hráčok a šancu tak dostanú aj mladé dievčatá, ktoré sa jej určite budú chcieť chytiť."

Francúzkam sa v posledných prípravných zápasoch pred ME nedarilo, rovnako ako ďalším účastníkom D-skupiny Čiernej Hore a Srbsku. "Bodaj by im taká forma vydržala aj na majstrovstvách. Ale stále to beriem iba ako prípravu," hodnotí Dubajová, na ktorej kanonierske schopnosti sa slovenská ekipa bude spoliehať. "Hlavne chcem pomôcť tímu, aby sme dosiahli dobré výsledky a potvrdili, že sme postúpili právom. Najviac by som bola sklamaná, keby sme každý zápas prehrali o desať gólov. Tým by sa negovala aj moja radosť z toho, že sme sa tam dostali."

Záverečná príprava

Slovenky v Malackách absolvujú záverečnú časť prípravy pred nedeľňajším odchodom do dejiska šampionátu. "Už nás čakajú len tréningy. Budeme dolaďovať to, čo nám v prípravných zápasoch s Ukrajinou chýbalo. Tréner ešte určite bude skúšať varianty, na ktorú hráčku sa ešte môže v ktorých momentoch spoľahnúť," vysvetlila produktívna spojka a v dobrej nálade prezradila, že si do Osijeku so sebou berie aj netradičný talizman od svojho štvorročného syna Adama: "Je teraz trošku posadnutý zbraňami, tak mi do tašky pribalil jednu pištoľ. Že nech ich s ňou odstrelím..."