Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 26. jún 2024Meniny má Adriána
< sekcia Šport

Kanadský útočník Lukosevicius zamieril zo Zvolena do Žiliny

Na snímke zľava Jarid Lukosevicius (Zvolen) a Radovan Puliš (Michalovce) v zápase 41. kola hokejovej Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce – HKM Zvolen 2. februára 2024 v Michalovciach. Foto: TASR - Roman Hanc

Žilinčania sa vrátili do extraligy po piatich rokoch a nahradili v nej Humenné, ktoré sa s najvyššou súťažou rozlúčilo po svojej premiérovej sezóne.

Žilina 18. júna (TASR) - Kanadský hokejista Jarid Lukosevicius bude v extraligovej sezóne 2024/2025 pôsobiť v tíme nováčika súťaže Vlci Žilina. V predchádzajúcom ročníku bol súčasťou Zvolena. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Dvadsaťdeväťročný útočník posilnil HKM v januári, odohral 10 zápasov v základnej časti a pripísal si 11 bodov (5+6), v play off nastúpil tiež v 10 dueloch a zaznamenal tri golý a štyri asistencie. Predchádzajúci ročník začal v drese South Carolina Stingrays v ECHL. Časť odohral aj v AHL v drese Belleville Senators. V 19 stretnutiach si pripísal 3 kanadské body (2+1).

"Sme radi, že sa nám Jarida podarilo získať. Po športovej stránke ide o skúseného ofenzívneho hráča. Má správny výber miesta pri zakončení, priamočiare riešenie herných situácii s pukom a obrovské nasadenie víťaziť. Veríme, že svojimi športovými vlastnosťami a charakterom bude jeden z lídrov na ľade aj mimo neho,” uviedol František Skladaný, výkonný riaditeľ klubu.

Žilinčania sa vrátili do extraligy po piatich rokoch a nahradili v nej Humenné, ktoré sa s najvyššou súťažou rozlúčilo po svojej premiérovej sezóne.