Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Šport

Kapitán HK Nitra Mezei pokračuje v kariére, Kováčik: Základný kameň

Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra) v treťom zápase finále play off hokejovej Tipos extraligy medzi HK Nitra - HK Spišská Nová Ves 23. apríla 2024 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Mezei odohral v uplynulej sezóne celkovo 62 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 1 gól, 10 asistencií, 70 trestných minút a 6 plusových bodov.

Nitra 20. júna (TASR) - Kapitán hokejistov HK Nitra Branislav Mezei sa dohodol s klubom na pokračovaní spolupráce aj pre sezónu 2024/2025. Tá bude pre neho už jedenásta po sebe v nitrianskom drese, v ktorom sa v rokoch 2016 a 2024 tešil z majstrovského titulu. Klub informoval o novej zmluve so skúseným obrancom na oficiálnej stránke.

Štvornásobný účastník MS sa do materského klubu vrátil počas sezóny 2014/2015 a odvtedy v ňom nepretržite pôsobí. Začiatkom októbra oslávi 44. narodeniny a s najväčšou pravdepodobnosťou bude opäť najstarší hráč slovenskej extraligy. "Dlhodobo hovoríme, že sa na ňom vôbec neprejavuje vek a veríme, že takto bude pokračovať aj naďalej. Je to základný kameň našej defenzívy a dlhoročná opora tímu. Sme radi, že dôležitý muž majstrovského kádra, ktorý sa pričinil o oba naše tituly, naďalej ostáva aktívnou súčasť Nitry," povedal prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Mezei odohral v uplynulej sezóne celkovo 62 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 1 gól, 10 asistencií, 70 trestných minút a 6 plusových bodov. Jediný presný zásah (zároveň jediný za uplynulé dve sezóny) strelil v 5. štvrťfinálovom zápase play off na ľade Popradu.