Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Šport

Kerberová, Osaková a Wozniacka medzi hráčkami s voľnou kartou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vďaka voľnej karte bude na podujatí štartovať aj Emma Raducanuová, víťazka US Open z roku 2021.

Londýn 19. júna (TASR) - Niekdajšie líderky svetového rebríčka WTA Angelique Kerberová, Naomi Osaková a Caroline Wozniacka budú štartovať na grandslamovom Wimbledone. Všetky tri tenistky dostali od organizátorov voľné karty.

Víťazka Wimbledonu z roku 2018 Kerberová sa na kurty vrátila na prelome tohto roka po 18-mesačnej materskej dovolenke. Tridsaťšesťročná Nemka má na konte ďalšie dva grandslamové tituly, v roku 2016 triumfovala na Australian Open i US Open. Momentálne jej v rebríčku patrí 224. miesto.

Pre materské povinnosti pauzovali aj Osaková z Wozniackou. Dvadsaťšesťročná Japonka, ktorá vybojovala štyri grandslamové tituly, sa na najprestížnejšom trávnatom turnaji dostala najďalej do šestnásťfinále v rokoch 2017 a 2019. Šampiónka Australian Open z roku 2018 Wozniacka sa prebojovala do osemfinále Wimbledonu šesťkrát.

Vďaka voľnej karte bude na podujatí štartovať aj Emma Raducanuová, víťazka US Open z roku 2021. Dvadsaťjedenročná Britka klesla na 165. priečku svetového rebríčka po tom, ako vynechala osem mesiacov uplynulej sezóny pre zranenia. Voľné karty dostali aj jej krajanky Fran Jonesová, Lily Miyazakiová a Heather Watsonová. Informácie priniesla agentúra Reuters.