Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 27. október 2024Meniny má Sabína
< sekcia Šport

Kližan zdolal v derby Červenáka a postúpil do štvrťfinále v Kitzbüheli

Foto: TASR/Dušan Hein

V dueli o postup do semifinále nastúpi zverenec trénera Karola Kučeru proti víťazovi súboja medzi Talianom Simonem Bolellim a Nemcom Florianom Mayerom.

Kitzbühel 25. júla (TASR) - Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaja ATP v rakúskom Kitzbüheli (dotácia 410.175 eur). V druhom kole si ako nasadená päťka poradil s krajanom Pavlom Červenákom za 1:31 h v dvoch setoch 6:4, 6:4.

Kližan sa po prvý raz v kariére dostal na hlavnom okruhu medzi elitnú osmičku. V dueli o semifinále nastúpi zverenec trénera Karola Kučeru vo štvrtok proti Talianovi Simone Bolellimu. Kližan má v Kitzbüheli už istú prémiu 10.515 eur a 45 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Pre Kližana je podujatie v Kitzbüheli posledným súťažným vystúpením pred olympijským turnajom v Londýne. Po triumfe v slovenskom derby netajil spokojnosť.

"Dnes to bol naozaj náročný zápas. Hrať proti Slovákovi je vždy veľmi ťažké hlavne psychicky. S Paľom Červenákom sa obaja dobre poznáme a vieme, čo na každého platí. Na začiatku zápasu to bol menej odvážny tenis, vyhrávali sme si ľahko naše servisy. Potom som ho brejkol na 3:2 a už som to dopodával. V druhom dejstve som mu hneď na začiatku zobral podanie. Paľovi sa podaril rebrejk, no potom som mu aj so šťastím opäť vzal servis a už som dotiahol duel do úspešného konca," povedal pre TASR Kližan.



dvojhra - 2. kolo:

Martin KLIŽAN (5-SR) - Pavol ČERVENÁk (SR) 6:4, 6:4