Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 5. júl 2024Meniny má Cyril a Metód
< sekcia Šport

Kolumbia remizovala s Brazíliou na Copa America, oba tímy postúpili

Kolumbijský futbalista James Rodriguez (vľavo) sa zdraví s Brazílčanom Raphinhom po zápase Copa America v utorok 2. júla 2024. Foto: TASR/AP

Kolumbii zisk bodu pomohol k triumfu v D-skupine. "Kanárici" skončili s dvojbodovou stratou na druhej priečke.

Santa Clara 3. júla (TASR) - Futbalisti Brazílie si v noci na stredu zabezpečili postup do štvrťfinále kontinentálneho šampionátu Copa America v USA. V kalifornskej Santa Clare im k tomu stačila aj remíza 1:1 s Kolumbiou, ktorej zisk bodu pomohol k triumfu v D-skupine. "Kanárici" skončili s dvojbodovou stratou na druhej priečke. V ďalšom stretnutí "déčka" vyhrala Kostarika nad Paraguajom 2:1, ale oba tímy skončili na turnaji.

Kolumbia natiahla sériu bez prehry už na 26 duelov. Mužstvo Nestora Lorenza naposledy neuspelo na začiatku roka 2022 s Argentínou (0:1). V šlágri skupiny mohol v úvode otvoriť skóre James Rodriguez, ale z priameho kopu trafil len brvno. Do vedenia sa dostala na druhej strane Brazília, keď v 12. minúte trafil presne Raphinha. Kolumbia síce krátko na to vyrovnala, ale Davinson Sanchez bol v ofsajde. Tesne pred koncom polčasu však Daniel Munoz zariadil nerozhodný výsledok. V druhej 45-minútovke mali oba tímy šancu rozhodnúť, no obaja brankári podržali svoje mužstvá. Kolumbia sa v sobotu v Arizone stretne s Panamou, ktorá obsadila druhé miesto v C-skupine.

Brazíliu čaká v sobotu v Las Vegas víťaz "céčka" a zatiaľ stopercentný Uruguaj. "Kanárikom" však pre kartový trest nepomôže Vinicius Junior. Raphinha zdôraznil, že si proti súperovi veria a chcú postúpiť ďalej: "Náš tím sa zlepšuje každým zápasom, každým tréningom a myslíme si, že sme na správnej ceste. Žiaľ, nedosiahli sme výsledok, ktorý sme chceli a neskončili sme ani na pozícii, s ktorej sme sa chceli kvalifikovať do štvrťfinále. Ale kto chce byť majstrom, nemal by sa starať o to, s kým bude hrať v ďalšom kole. Musíme byť pripravení na kohokoľvek," uviedol krídelník Barcelony podľa AFP.



Copa America - D-skupina

/Santa Clara/:

Brazília - Kolumbia 1:1 (1:1)

Góly: 12. Raphinha - 45.+2 Munoz



/Austin/:

Kostarika - Paraguaj 2:1 (2:0)

Góly: 3. Calvo, 7. Alcocer - 55. Sosa



konečná tabuľka:

1. Kolumbia 3 2 1 0 6:2 7*

2. Brazília 3 1 2 0 5:2 5*

---------------------------------

3. Kostarika 3 1 1 1 2:4 4

4. Paraguaj 3 0 0 3 3:8 0



* - postup do štvrťfinále



štvrťfinálové dvojice:

piatok 3.00 SELČ

Argentína - Ekvádor



sobota 3.00

Venezuela - Kanada



nedeľa 0.00

Kolumbia - Panama



nedeľa 3.00

Uruguaj - Brazília