Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Šport

Komárno vedie vo finálovej sérii play off mužov nad Myjaovou už 2:0

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

V druhom zápase play off o 3. miesto vo volejbalovej extralige mužov vyhral VK KDS Šport Košice nad VK MIRAD UNIPO Prešov 3:1 a sériu hranú na tri víťazstvá vyrovnal na 1:1.

Komárno 31. marca (TASR) - Volejbalisti Rieker UJS Komárno vyhrali v druhom zápase finále play off extraligy nad TJ Spartak Myjava 3:1 a v sérii hranej na tri víťazstvá vedú 2:0.

Už len jeden triumf tak tím trénera Robina Pěluchu delí od zisku historického extraligového titulu. Sériu môže Komárno ukončiť už v sobotu v treťom finále na palubovke Myjavy.


Rieker UJS Komárno - TJ Spartak Myjava 3:1 (23, 21, -20, 23)

102 minút, rozhodovali: Juráček, Sarka

/na zápasy 2:0/

Komárno: Ogurčák 19, Kašper 2, Mlynarčík 20, Kubš 17, Mačuha 7, Kasperkevič 2, liberá Turis a Pati-Nagy (Jalovecký 0, Százvai 2, Forró 0, Tarabus 2)

Myjava: M. Zeman 4, Viskup 1, Watzka 17, Ludha 7, Barták 5, Pokopec 13, libero Ochodnický (Konc 25, Šíma 0, Š. Rzyman 0)


Myjava začala dobre a hneď v úvode viedla o dva body. Domáci volejbalisti však vyrovnali a pri servise Mlynarčíka odskočili na 12:9. Náskok si Komárno udržiavalo, no v koncovke hostia vyrovnali na 22:22. Po bloku Ogurčáka však mali domáci dva setbaly a ten druhý premenil Kubš (25:23). Druhý set mal podobný priebeh, potom však dal za stavu 15:15 dve esá striedajúci Százvai a Komárno si náskok ustrážilo až do konca (25:21). Myjava nezložila zbrane, rozohral sa striedajúci Konc a po hladkom sete znížila na 1:2. Štvrtý set dospel do vyrovnanej koncovky, zápas napokon ukončil blokom nahrávač Kasperkevič (25:23) a Komárno spravilo ďalší krok k historickému titulu.

Robin Pělucha, tréner Komárna: "Bol to veľmi ťažký zápas, Myjava prišla odhodlaná tak ako vždy. Súper išiel naplno, v závere to už bolo kto z koho, ťahalo sa to o každú loptu. Bolo to mimoriadne vydreté víťazstvo, no dali sme to a ideme na Myjavu zabojovať opäť o víťazstvo a teda aj o titul. Je to finále, chybám sa tu už nevyhneme, to patrí k finále, ale gratulujem chalanom, že to dnes vybojovali."

Martin Pipa, tréner Myjavy: "Tým, že je súper skúsenejší, urobil menej ľahkých chýb. Mňa mrzí najmä to, že bojujeme nielen so súperom, ale aj s vlastnými chybami. Bohužiaľ, no sme mladé družstvo a chybám sa nevyhneme. Ale ak by sme sa im vyhli, čo dúfam, že tretí zápas sa nám to už podarí, tak si myslím, že sa vrátime naspäť do Komárna."



V druhom zápase play off o 3. miesto vo volejbalovej extralige mužov vyhral VK KDS Šport Košice nad VK MIRAD UNIPO Prešov 3:1 a sériu hranú na tri víťazstvá vyrovnal na 1:1.


VK KDS Šport Košice - VK MIRAD UNIPO Prešov 3:1 (-16, 24, 18, 26)

104 minút, rozhodovali: Andrejčák, Smolko

/na zápasy 1:1/