Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 30. september 2024Meniny má Jarolím
< sekcia Šport

Košice vyhrali v Poprade 3:2, Ceman: Som šťastný za tri body

Na archívnej snímke zľava Hunter Fejes (Košice) a brankár Adam Vay (Poprad) Foto: TASR/AP

Hostia otvorili skóre už po 57 sekundách, keď sa po individuálnom úniku presadil Pollock.

Poprad 29. septembra (TASR) - Hokejisti HC Košice zvíťazili v nedeľňajšom zápase 5. kola Tipos extraligy na ľade HK Poprad 3:2. O triumfe hostí rozhodol v 56. minúte Tomáš Mikúš. "Oceliari" sa vďaka tretiemu víťazstvu v sezóne dostali v tabuľke pred Poprad.

Hostia otvorili skóre už po 57 sekundách, keď sa po individuálnom úniku presadil Pollock. Kanadský center v 8. minúte pridal aj druhý gól Košíc po prihrávke Petráša. Popradčania však v druhej tretine vyrovnali na 2:2. Najprv skóroval Šiška a krátko na to dal piaty presný zásah v sezóne Cracknell. V 56. minúte Mikúš opäť preklopil výsledok na stranu "oceliarov", ktorí už udržali tesný náskok do konca zápasu.



Tipos extraliga – 5. kolo:

HK Poprad – HC Košice 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)

Góly: 35. Šiška (Nauš, Brejčák), 37. Cracknell (Coskey, Bourque) – 1. Pollock (Martel, Gildon), 8. Pollock (Petráš, Martel), 56. Mikúš (Chovan, Teves). Rozhodovali: Hronský, Stano – Gegáň, Tomáš, vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 2882 divákov.

Poprad: Vay – Ligas, Kotvan, Bourque, Fereta, Turan, Brejčák, Sluka – Coskey, Cracknell, Calof – Šotek, Suchý, Centazzo – Török, Šiška, Nauš – Paločko, Urbánek, Kundrik – Murin

Košice: Janus – Parlett, Gildon, Teves, Deyl, Ferenc, Šedivý – Jääskeläinen, Chovan, Mikúš – Martel, Pollock, Petráš – Krivošík, Repčík, Lamper – Bartánus, Havrila, Rogoň



hlasy po zápase:


Todd Bjorkstrand, tréner Popradu: "Dostali sme dva rýchle góly počas ôsmich minút a bolo potom ťažké sa vrátiť späť do zápasu proti Košiciam. Potom sme sa však zmobilizovali a druhá tretina bola z našej strany veľmi dobrá. V tretej to bolo vyrovnané, ich hráč predviedol skvelú prihrávku a ďalší kvalitne zakončil. Mali sme ho ubrániť, ale nepodarilo sa nám to. Košice majú kvalitný tím a potrestajú každú chybu. Myslím si však, že chlapci bojovali naozaj tvrdo, čo je z dlhodobého hľadiska veľmi dôležité."

Juraj Šiška, strelec popradského gólu na 1:2: "Trocha smoliarsky zápas, pretože sme nezvládli záver. Košice strelili víťazný gól a mrzí nás to. Bolo to podľa mňa veľmi vyrovnané. Podarilo sa nám dorovnať skóre, no v závere boli oni šťastnejší. Máli sa nám odchádzať bez bodu z takého zápasu."

Dan Ceman, tréner Košíc: "Opäť ďalší veľmi tesný zápas. V prvých piatich dueloch skončili štyri len jeden gól. Liga je jednoducho veľmi vyrovnaná. Mali sme naozaj dobrú prvú tretinu, kontrolovali sme puk. Potom sme trocha poľavili, oni boli v druhej časti agresívnejší. Pri prvom góle tam bol pre nás nešťastný odraz a trocha sme spanikárili. V treťom dejstve boli šance 50 na 50. Potom sme predviedli pekné zakončenie a udržali sme náskok. Hráči v závere dobre zblokovali strely súpera a som šťastný, že sme dnes získali tri body."

Tomáš Mikúš, útočník Košíc a strelec víťazného gólu: "Bol to veľmi ťažký a vyrovnaný zápas. Síce sme začiatok chytili, no hra sa prelievala zo strany na stranu. Chvíľu sme mali navrch my a potom zase oni. Poprad je veľmi kvalitné mužstvo, dôležité bolo zvládnuté oslabenie šesť minút pred koncom. Potom nám to tam padlo a som rád, že sa nám to podarilo dotiahnuť k víťazstvu."