Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Šport

Košťál získal vo Vilniuse striebro na 200 m motýlik

Samuel Košťál, archívne foto. Foto: TASR/SOŠV - Jakup Sukup

Kosťál vo Vilniuse potvrdil medailové ambície už v semifinále, dosiahol v ňom najrýchlejší čas.

Vilnius 3. júla (TASR) - Slovenský plavec Samuel Košťál získal na MEJ v litovskom Vilniuse striebornú medailu na 200 m motýlik. V stredajšom finále finišoval časom 1:57,62 druhý o 20 stotín za Rumunom Vladom Stefanom Mihalachem a dosiahol životný úspech. Na vlaňajšom juniorskom európskom šampionáte v Belehrade vybojoval na delfinárskej dvestovke bronz.

Kosťál vo Vilniuse potvrdil medailové ambície už v semifinále, dosiahol v ňom najrýchlejší čas. Vo finále sa najlepší slovenský junior za rok 2023 od začiatku držal za favorizovaným Mihalachem a v závere odrazil nápor Maďara Dávida Antala, ktorý stratil na Kosťála päť stotín. Za svojím vlastným slovenským juniorským rekordom z májového mítingu v španielskom Sant Andreu zaostal o 36 stotín.

"Som vicemajster Európy a stojím tu s medailou. Síce nie so zlatou, ale aspoň som sa zbavil tretích miest. Teším sa z toho. Dúfam, že som potešil slovenských fanúšikov, ďakujem im za podporu. Dnes som si to užil," uviedol Košťál prostredníctvom videopozdravu, ktorý zverejnil oficiálny web Slovenskej plaveckej federácie (SPF).