Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Športový arbitrážny súd zamietol odvolanie Kanady v kauze Valijevovej

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) signalizoval, že rozhodnutie nespochybní.

Lausanne 2. augusta (TASR) - Športový arbitrážny súd (CAS) v piatok zamietol odvolanie Kanady, ktorá chcela dodatočné pridelenie bronzovej medaily v tímových súťažiach v krasokorčuľovaní na ZOH 2022 v Pekingu. Na treťom mieste tak zostala reprezentácia Ruska.

Ruskú reprezentantku Kamilu Valijevovú potrestali za doping pred hrami štvorročným zákazom činnosti a jej krajina prišla o triumf v tímovej súťaži. Štvrtí Kanaďania žiadali o posun na tretiu priečku, no podľa CAS bolo celkové ruské skóre aj po vymazaní Valijevovej známok o bod vyššie ako to kanadské.

"Hoci sme sklamaní, že rozhodnutie nepriznáva Kanade bronzové medaily, stojíme si za úsilím a výkonmi našich športovcov. Srdečne blahoželáme zlatým a strieborným medailistom zo Spojených štátov a Japonska," uviedol vo vyhlásení kanadský zväz. Reprezentanti USA napokon získali zlato a Japonsko obsadilo druhú priečku.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) signalizoval, že rozhodnutie nespochybní. Výbor naplánoval na stredu v Paríži medailový ceremoniál, na ktorom si americký tím prevezme zlaté medaily. Správu priniesla agentúra Reuters.