Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Šport

Lehečka ukončil spoluprácu s Berdychom: Naše cesty sa nerozchádzajú

Český tenista Jiří Lehečka. Foto: TASR - AP

O zmene v realizačnom tíme informoval dva dni po odohratí daviscupového stretnutia vo Valencii.

Praha 16. septembra (TASR) - Tenista Jiří Lehečka ukončil spoluprácu s Tomášom Berdychom, ktorý sa stal novým kapitánom českého daviscupového tímu. Oznámil to na sociálnej sieti X (predtým Twitter). S finalistom Wimbledonu z roku 2010 spolupracoval od apríla minulého roka.

"Naše cesty sa rozhodne nerozchádzajú. S Tomášom budeme naďalej spolupracovať v rámci daviscupového tímu. Želám mu veľa úspechov a víťazstiev v jeho novej úlohe daviscupového kapitána,“ uviedol Lehečka, ktorý vynechal veľkú časť sezóny pre únavovú zlomeninu bedrového stavca. O zmene v realizačnom tíme informoval dva dni po odohratí daviscupového stretnutia vo Valencii.

Vedenie tenisového zväzu v nedeľu odvolalo Jaroslava Navrátila, ktorý viedol tím od roku 2006, a nahradilo ho 38-ročným Berdychom. Česi minulý týždeň prehrali všetky tri zápasy proti Španielsku, Austrálii a Francúzsku. Federácia následne ukončila spoluprácu s Navrátilom.

Zvyšok Lehečkovho tímu zostal nezmenený. "Trénerom je Michal Navrátil, kondičným trénerom Radek Štěpánek a fyzioterapeutom Carlos Manuel Baptista Carvalho. Generálnym manažérom je Roman Vik a agentom Pierre Christen,“ dodal Lehečka.