Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 27. september 2024Meniny má Cyprián
< sekcia Šport

Lehmann dostal pokutu 135.000 eur, poškodil susedovu garáž

Ilustračná snímka Foto: TASR

Lehmann i prokurátori sa proti rozsudku odvolali, ale nakoniec sa bývalý futbalista dohodol, že prijme trest za poškodenie majetku a podvod.

Mníchov 27. septembra (TASR) - Bývalý nemecký brankár Jens Lehmann dostal pokutu 135.000 eur po tom, čo sa priznal k útoku motorovou pílou na garáž svojho suseda. V predchádzajúcom prípade, ktorý súvisel s nezaplatením poplatku za parkovanie na mníchovskom letisku a urážkou policajtov, mu uložili pôvodnú sankciu 468.000 dolárov.

Lehmann i prokurátori sa proti rozsudku odvolali, ale nakoniec sa bývalý futbalista dohodol, že prijme trest za poškodenie majetku a podvod. Obvinenie zo slovného útoku na policajtov mu zrušili. Výška finančnej sankcie bola napokon nižšia než sa očakávalo, vďaka jeho spolupráci s úradmi.

Prokurátori obvinili Lehmanna z toho, že motorovou pílou odpílil strešný trám v garáži svojho suseda. Tvrdia, že išlo o súčasť dlhodobého sporu, pretože budova bránila Lehmannovi vo výhľade z jeho pozemku na bavorské jazero Starnberg. Správu priniesla agentúra DPA.