Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Šport

LFP navrhuje mediáciu v spore o nevyplatené mzdy medzi Mbappem a PSG

Na snímke futbalista Realu Madrid Kylian Mbappe sa raduje z gólu počas zápasu 4. kola španielskej La Ligy Real Madrid CF - Real Betis v Madride 1. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný útočník a kapitán národného tímu požaduje od svojho bývalého klubu PSG sumu 55 miliónov eur za podpisový bonus, plat za tri mesiace (apríl, máj, jún) a tzv. etický bonus.

Paríž 11. septembra (TASR) - Francúzska futbalová liga (LFP) chce pôsobiť ako sprostredkovateľ medzi Kylianom Mbappem a Parížom Saint-Germain v ich spore o nevyplatené mzdy a bonusy pre reprezentanta "Les Bleus". Mbappe mal však ponuku LFP odmietnuť.

Mbappe, ktorý sa v lete pripojil k Realu Madrid, postúpil svoj prípad právnemu výboru LFP. Dvadsaťpäťročný útočník a kapitán národného tímu požaduje od svojho bývalého klubu PSG sumu 55 miliónov eur za podpisový bonus, plat za tri mesiace (apríl, máj, jún) a tzv. "etický" bonus. Podľa Parížanov sa ich mal vzdať v auguste 2023.

Právnici zastupujúci obe strany sa stretli v stredu. Liga následne predložila návrh na mediáciu. "Paríž Saint-Germain je veľmi spokojný s dnešným dvojhodinovým vypočutím pred komisiou. Klub pripomenul, že hráč sa opakovane verejne i súkromne jasne zaviazal, čo treba rešpektovať, keďže mu klub počas siedmich fantastických rokov v Paríži poskytol bezprecedentné výhody. Vzhľadom na ústne a zdokumentované argumenty klubu komisia trvala na mediácii medzi stranami, o ktorú sa Paríž Saint-Germain usiluje už mnoho mesiacov. Komisia teraz vyzvala hráča, aby zvážil proces mediácie," uviedol klub vo vyhlásení podľa agentúry AFP.

"Prípadná mediácia sa spomínala dnes ráno. Túto možnosť však zástupca hráča počas stretnutia odmietol. Mediácia by bola zbytočná, aby sa zaznamenal nedostatok platieb, ktorý by bol viditeľný z jednoduchej analýzy hráčovej výplatnej pásky," uviedol zdroj blízky Mbappemu vo vyhlásení pre agentúru AFP.