Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Šport

Liverpool vyhral na pôde Crystal Palace 1:0 a upevnil si post lídra

Jean-Philippe Mateta, stredný hráč Crystal Palace, a Ibrahima Konate z Liverpoolu sa snažia získať loptu počas futbalového zápasu anglickej Premier League medzi Crystal Palace a Liverpoolom v Selhurst Park v Londýne, v sobotu 5. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Crystal Palace ešte v tomto ročníku nezvíťazil a v neúplnej tabuľke figuruje na zostupovom osemnástom mieste, o skóre za Leicestrom.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Londýn 5. októbra (TASR) - Futbalisti FC Liverpool vyhrali v sobotnom zápase 7. kola anglickej Premier League na pôde Crystal Palace 1:0 a potvrdili post lídra tabuľky. O bod za nimi je naďalej Manchester City, ktorý zvíťazil 3:2 nad Fulhamom. O skóre za úradujúcim majstrom figuruje Arsenal, ten si poradil 3:1 so Southamptonom.

Liverpool pod vedením Arneho Slota stratil v tejto ligovej sezóne len tri body, keď prehral 0:1 s Nottinghamom. Crystal Palace ešte v tomto ročníku nezvíťazil a v neúplnej tabuľke figuruje na zostupovom osemnástom mieste, o skóre za Leicestrom. O jediný gól sobotného duelu v Selhurst Parku sa postaral v 9. minúte Diogo Jota po výstavnej akcii, ktorá sa začala na polovici ihriska. Ľavý bek Konstantinos Tsimikas našiel Codyho Gakpa prihrávkou za obranu a Holanďan poslal loptu pred bránku, kde zakončil z prvej Jota. V závere sa domácim zranil brankár Allison a v bránke The Reds tak zažil debut Čech Vítězslav Jaroš.

City prehrávalo po polhodine s Fulhamom po góle Andreasa Pereiru. Už o šesť minút však odpovedal Mateo Kovačič, ktorý vsietil krátko po prestávke aj víťazný gól. Pri ňom mu asistoval Bernardo Silva, ktorý nabil stredopoliarovi loptu na hranicu šestnástky po centri Phila Fodena. Jeho tím ešte neprehral v tomto ročníku žiadny zápas naprieč všetkými súťažami a nadviazal na utorkový triumf 4:0 na Tehelnom poli proti Slovanu Bratislava. Fulham prehral prvýkrát od úvodného augustového kola a v neúplnej tabuľke figuruje na šiestej pozícii.

Ako prvý inkasoval v sobotu aj Arsenal, keď sa v 55. minúte presadil Cameron Archer. Southampton však viedol len tri minúty do gólu Kaia Havertza a víťazný pridal Gabriel Martinelli. Pri oboch presných zásahoch asistoval Bukayo Saka, ktorý sám upravil na konečných 3:1. Southampton je v tabuľke predposledný o skóre pred Wolverhamptonom. Ten prehral 3:5 na pôde Brentfordu, pričom šesť z ôsmich gólov padlo v prvom dejstve. Nováčik Leicester zaknihoval prvú výhru v sezónu – Brentford zdolal 1:0. Ďalší nováčik Ipswich Town naopak stále čaká na triumf po štyroch remízach za sebou – v sobotu utrpel vysokú prehru 1:4 v Londýne na pôde West Hamu.



Premier League - 7. kolo:

FC Arsenal - FC Southampton 3:1 (0:0)

Góly: 58. Havertz, 68. Martinelli, 88. Saka - 55. Archer



FC Brentford - Wolverhampton Wanderers 5:3 (4:2)

Góly: 2. Collins, 20. Mbeumo (z 11 m), 28. Nörgaard, 45.+2. Pinnock, 90. Carvalho - 4. Cunha, 26. Larsen, 90.+3 Ait-Nouri



Leicester City - AFC Bournemouth 1:0 (1:0)

Gól: 16. Buonanotte



Manchester City - FC Fulham 3:2 (1:1)

Góly: 32. a 57. Kovačič, 82. Doku - 26. Pereira, 89. Muniz



West Ham United - Ipswich Town 4:1 (2:1)

Góly: 1. Antonio, 44. Kudus, 50. Bowen, 69. Paquetá - 6. Delap



Crystal Palace - FC Liverpool 0:1 (0:1)

Gól: 9. Jota