Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Šport

LM: UEFA zverila dohrávku PSG - Basaksehir do rúk Holanďana Makkelieho

Hráči Paríž St. Germain a Basaksehir Istanbul. Foto: TASR/AP

Parížania sú bez ohľadu na výsledok duelu už istými osemfinalistami, pretože Lipsko doma zdolalo Manchester United 3:2.

Paríž 9. decembra (TASR) - Prerušený zápas futbalovej Ligy majstrov Paríž St. Germain - Basaksehir Istanbul, ktorý sa bude v stredu dohrávať od 15. minúty, povedie ako hlavný rozhodca Holanďan Danny Makkelie. Na čiarach mu budú asistovať krajan Mario Diks a Poliak Marcin Boniek, štvrtým rozhodcom bude ďalší Poliak Bartosz Frankowski. Rozhodla o tom Európska futbalová únia (UEFA).

Duel H-skupiny prerušili v utorok za bezgólového stavu už po necelej štvrťhodine po tom, čo hostia opustili hraciu plochu na protest proti údajnej rasistickej urážke zo strany štvrtého rozhodcu Sebastiana Coltescua. Podľa agentúry AP mal rumunský arbiter použiť smerom k asistentovi trénera hostí Pierrovi Webovi v rumunčine výraz "negru". Približne po desiatich minútach, keď sa nehralo, turecký tím zamieril do útrob štadióna. Nasledovali ho aj hráči PSG. Prezident Basaksehiru vyhlásil, že jeho tím sa nevráti na ihrisko, pokiaľ bude v zápase pokračovať rozhodca obvinený z rasizmu. UEFA uviedla, že Coltescua nahradila iným štvrtým rozhodcom, no hráčom Basaksehiru sa nepáčilo, že rumunský arbiter by mal v zápase pokračovať vo videomiestnosti pre VAR. Únia napokon rozhodla, že duel sa bude dohrávať v stredu s výkopom o 18.55 h, začne sa od momentu prerušenia v 15. minúte.

Parížania sú bez ohľadu na výsledok duelu už istými osemfinalistami, pretože Lipsko doma zdolalo Manchester United 3:2. Francúzsky šampión má v tabuľke rovnako ako "červení diabli" deväť bodov, ale lepšie vzájomné zápasy (1:2, 3:1). Ak PSG v stredu zvíťazí, kvalifikuje sa medzi najlepšiu šestnástku LM z prvého miesta skupiny.

Slovenský obranca v službách Basaksehiru Martin Škrtel nemohol nastúpiť pre kartový trest.