Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Šport

Odermatt získal druhýkrát v kariére ocenenie Lyžiar roka podľa AIJS

Na snímke švajčiarsky lyžiar Marco Odermatt počas tlačovej konferencie pred obrovským slalomom Svetového pohára v alpskom lyžovaní v rakúskom Söldene 25. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Odermatt vyhral v minulej sezóne 13 pretekov Svetového pohára.

Sölden 25. októbra (TASR) - Švajčiar Marco Odermatt sa stal víťazom ankety Lyžiar roka podľa Medzinárodnej asociácie lyžiarskych novinárov (AIJS). Obhajca veľkého krištáľového glóbusu a troch malých glóbusov získal toto ocenenie druhýkrát v kariére. Na tróne vystriedal Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

Odermatt vyhral v minulej sezóne 13 pretekov Svetového pohára. Ocenenie od AIJS získal aj v roku 2022, keď sa radoval z dvoch zlatých medailí na ZOH v Pekingu. Vyhlasovateľ ankety označil Odermattovu výkonnosť v predošlom ročníku za pôsobivú. Celkové poradie SP ovládol so ziskom 1947 bodov, druhý skončil jeho krajan Loic Meillard (1073). Štyri trofeje v jednej sezóne sa pred ním naposledy podarilo vybojovať Rakúšanovi Hermannovi Maierovi (1999/2000 a 2000/2001).

Ocenenie nesie aj názov "Serge Lang Trophy" po Francúzovi Sergeovi Langovi, zakladateľovi Svetového pohára. Informáciu priniesla agentúra AP.