Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Šport

Maco Racing obsadil 8. miesto v seriáli MS cestných motocyklov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Edmund Örzsik

Aj v záverečných pretekoch sezóny sa na tímovom motocykli Yamaha ako jazdci predstavili Japonec Takeshi Ishizuka, Švéd Christoffer Bergman a Bulhar Martin Choy.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Slovenský motocyklový tím Maco Racing obsadil konečné 8. miesto v seriáli MS vytrvalostných pretekov cestných motocyklov. V záverečných pretekoch sezóny na francúzskom okruhu Paul Ricard v Le Castellet obsadil v 24-hodinovke 11. miesto, ktoré v hodnotení triedy EWC znamenalo piatu priečku.

Aj v záverečných pretekoch sezóny sa na tímovom motocykli Yamaha ako jazdci predstavili Japonec Takeshi Ishizuka, Švéd Christoffer Bergman a Bulhar Martin Choy, v pozícii náhradníka bol Belgičan Bram Lambrechts. Po kvalifikácii patrilo slovenskému tímu 23. miesto na štarte. V pretekoch dokázal postupovať vyššie a cieľom prešiel na celkovom 11. mieste celkovo. Maco Racing sa tým v konečnom hodnotení šampionátu posunul o sedem miest vyššie. "Náš cieľ pre preteky Bol d´Or bola záchrana nášho výsledku v konečnom hodnotení šampionátu. Celá príprava na víkend sa niesla v tomto duchu. Už od prvého tréningu sme pracovali na stratégii pre preteky. V kvalifikácii sa zmenilo počasie, bol silný vietor, išli sme na istotu a vyjazdili sme 23. štartovú pozíciu," uviedol majiteľ tímu Martin Kuzma v tlačovej správe.

"Až do raňajšej deviatej hodiny všetko prebiehalo podľa plánu, a potom začalo z našej strany pretekanie a kontrola výsledku v našej triede EWC. Mám rád, keď sme celkovo v pretekoch vyššie, ale tentoraz sme museli uprednostniť našu stratégiu pre záchranu výsledku celej sezóny. To sa nám podaril a bolo z toho 11. miesto v cieli a 5. v triede EWC. Chválim výkony našich jazdcov, lebo sú to práve oni, kto chce pretekať a nie taktizovať, ale bez toho to tentoraz nešlo. Nakoniec je z toho 8. miesto v konečnom hodnotení MS. Ešte čakáme, ako to dopadne v hodnotení independent. Nie je to náš najlepší výsledok, ale po páde v Le Mans a neúčasti v Suzuke to musíme akceptovať," dodal Kuzma.