Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Šport

Maguirea v Grécku uznali vinným z napadnutia a pokusu o úplatok

Na archívnej snímke z 26. júla 2020 kapitán manchestru United Harry Maguire. Foto: TASR/AP

Reprezentant Albiónu sa na utorňajšom súde na susednom ostrove Syros nezúčastnil.

Atény 26. augusta (TASR) - Anglického futbalistu Harryho Maguirea uznal súd v Grécku vinným z napadnutia a pokusu o úplatok policajta v súvislosti s bitkou na ostrove Mykonos. Výšku trestu zatiaľ neoznámili.

Reprezentant Albiónu sa na utorňajšom súde na susednom ostrove Syros nezúčastnil. Po sobotňajšej výpovedi ho prepustili na slobodu a mohol opustiť Grécko. Proti verdiktu sa plánuje odvolať.

Manchester United sa v reakcii sťažuje, že obhajcovia futbalistu mali minimálny čas na prípravu. Tamojšia prokuratúra totiž obvinenia a dôkazy predložila údajne iba krátko pred začiatkom pojednávania. "Na základe toho, spolu s množstvom dôkazov vyvracajúcich obvinenie, sa právny tím Harryho Maguirea proti rozsudku odvolá," citovala agentúra AP zo stanoviska United.

Maguirea, ktorého obvinili spolu s ďalšími dvoma osobami, sa na ostrove Mykonos pobil s viacerými svojimi krajanmi. Vlani sa stal Angličan najdrahším obrancom na svete, keď z Leicestru City prestúpil do Manchestru United za 80 miliónov libier.