Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 21. október 2024Meniny má Uršuľa
< sekcia Šport

Makar sa zapísal do histórie, napodobnil Orra či Coffeyho

Kanadský hokejový obranca Cale Makar (8) pomohol k víťazstvu Colorada na ľade San Jose 4:1 gólom a dvomi asistenciami v nedeľu 20. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Kanadský hokejový obranca Cale Makar pomohol v noci na pondelok k víťazstvu Colorada na ľade San Jose 4:1 gólom a dvomi asistenciami.

New York 21. októbra (TASR) - Kanadský hokejový obranca Cale Makar pomohol v noci na pondelok k víťazstvu Colorada na ľade San Jose 4:1 gólom a dvomi asistenciami a zapísal sa tak do histórie. Dosiahol už 10. asistenciu v sezóne, na čo potreboval len šesť zápasov. V celej histórii profiligy to dokázal ako šiesty obranca po Bobbym Orrovi, Paulovi Coffeym, Larrym Murphym, Garym Suterovi a Morganovi Riellym. Žiaden zadák nedokázal nazbierať 10 asistencií rýchlejšie.

Makar bodoval v každom z úvodných šiestich duelov ročníka, nazbieral v nich 12 bodov (2+10). Je najproduktívnejší obranca súťaže, 12 bodov okrem neho zaznamenali aj útočníci Artemij Panarin z New Yorku Rangers (6+6) a Sam Reinhart z Floridy (5+7).

Dvomi asistenciami prispel k nočnému víťazstvu Avalanche Nathan MacKinnon, ktorý takisto ako Makar ťahá šesťzápasovú bodovú šnúru (2+9). "Je pre nás skvelé, že sa im tak darí. Väčšina našej ofenzívy prichádza práve z ich strany. Na týchto chalanov je vyvíjaný obrovský tlak," uviedol na adresu dvojice opôr tréner Colorada Jared Bednar. "Lavíny" vyhrali nad San Jose desiaty vzájomný duel v rade, víťazná séria sa začala v novembri 2021. Tím z Denveru tým vyrovnal najdlhšiu víťaznú klubovú šnúru proti jednému súperovi v lige.