Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Šport

Manchester United angažoval uruguajského stredopoliara Ugarteho z PSG

Manuel Ugarte a Milan Škriniar z PSG oslavujú po futbalovom zápase francúzskej ligy 1 medzi Parížom Saint Germain a Olympique de Marseille na štadióne Parc des Princes v Paríži vo Francúzsku v nedeľu 24. septembra 2023. Foto: TASR/AP

Dvadsaťtriročný Ugarte je piatym hráčom, ktorého získal Manchester počas letného prestupového obdobia.

Manchester 31. augusta (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester United sa dohodol s Parížom Saint-Germain na prestupe urugajského defenzívneho stredopoliara Manuela Ugarteho za 50 miliónov eur. "Červení diabli" s ním podpísali zmluvu do roku 2029 a má byť dlhodobou náhradou za Brazílčana Casemira.

Dvadsaťtriročný Ugarte je piatym hráčom, ktorého získal Manchester počas letného prestupového obdobia. Predtým prišli útočník Joshua Zirkzee, stredopoliar Leny Yoro a dvojica obrancov Matthijs de Ligt a Noussair Mazraoui.

V drese národného tímu nastúpil v 22 zápasoch a bol súčasťou tímu aj na uplynulom kontinentálnom šampionáte Copa America. Pomohol Uruguaju vybojovať na turnaji 3. miesto. Ugarte bol v PSG len jeden rok po príchode z portugalského Sportingu. Informovala o tom agentúra AP.